Взимането на куче у дома може да е много забавно.

...
Взимането на куче у дома може да е много забавно.
Коментари Харесай

Как да накараме кучето да не пикае вкъщи

Взимането на куче вкъщи може да е доста занимателно. Първите няколко седмици обаче могат да бъдат много неприятни. И вие, и кутрето би трябвало да свикнете с живота един с различен. За множеството кученца това значи да се учат какво е редно и какво не, както и на най-обикновени хигиенични привички, като това къде да се облекчават по дребна потребност.

Бързо ще изгубите първичното си вдъхновение от новия любим, в случай че цялата къща стартира да мирише… да кажем на кучешка тоалетна. Някои кучета просто не знаят къде би трябвало да отидат. Други се пробват да претендират за разнообразни места в къщата ви, където оставят аромата си. Така или другояче най-важното нещо, на което би трябвало да научите вашето куче, е на това по какъв начин и по кое време да върви тоалетната на открито.

Преди да започнете с образованието на кучето, значимо е да сте готови. Всеки път, когато кучето ви се изпикае на вярното място, го възнаграждавайте. Точно по тази причина постоянно носете в себе си лакомства за премия. Пригответе си почистващи консумативи, нещо учредено на ензим, който не оставя миризми, откакто кученцето отново е съгрешило и е препикало обичания ви килим. Въоръжете се и с самообладание. Лесно е да се разочаровате, в случай че кучето не се научи незабавно. Но в случай че запазите успокоение, в най-скоро време това ще е единствено неприятен спомен и още веднъж ще се радвате с цялостни сили на домашния си любим.

Важно е да се спомене, че в редки случаи кучето може да има здравословен проблем и по тази причина да пикае в къщата. Заведете го на ветеринарен доктор, с цел да сте по-спокойни.

След като уточнихме тези значими елементи, ето и два сигурни метода, посредством които да научите кучето си да върви до тоалетна на открито.

Метод 1 – До тоалетна по график

 куче се изпикава на открито

Стъпка 1 – Веднага откакто кучето се разсъни, го изведете на открито, даже и в случай че не сте изцяло уверени, че е напълно будно. Дръжте го на открито, до момента в който се изпикае, и незабавно му дайте за премия лакомство. След като кучето се научи да върви единствено на открито до тоалетна, премиите ще станат непотребни.

Стъпка 2 – Давайте храна на кучето всяка заран едновременно. Заедно със закуската давайте и купа с вода. Изведете кучето още веднъж от 5 до 20 минути след закуска.

Стъпка 3 – Следете, по кое време кучето пие вода. След като го направи, изчакайте 20 минути и го изведете на открито.

Стъпка 4 – Сервирайте вечеря едновременно всяка вечер. Изведете кучето още веднъж след вечеря. Не давайте вода на любимеца си след вечеря, с цел да намалите вероятността от акцидент.

Метод 2 - Без миризма

Стъпка 1 – Подгответе се и си купите почистващ препарат, изработен особено за урината на куче. Редовно почиствайте, с цел да не останат следи на мястото, което вашето куче е препикало.

Стъпка 2 – Почистете неотложно. Ако въобще е допустимо, не позволявайте миризмите да се задържат. Колкото по-бавно премахвате урината, толкоз по-трайна ще е миризмата ѝ.

Стъпка 3 – Почиствайте урината с парцал, а по-късно го изнесете на открито, когато изведете кучето на разходка. Оставете до някое дърво, до момента в който трае разходката, с цел да може кучето да го помирише и да отиде точно там до тоалетна. Дайте на кучето премия при подобен случай.

Стъпка 4 – Напръскайте мястото на случая с оцет или специфичен почистващ препарат, взет от ветеринарна аптека. Важното е мястото да мирише неприятно на кучето и то да не върви повече там.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР