Вярвам, че това е бъдещето на кучетата и смятам да

...
Вярвам, че това е бъдещето на кучетата и смятам да
Коментари Харесай

Ютубър си купи „куче робот“ с изкуствен интелект и се включи в изложба на кучета с него

" Вярвам, че това е бъдещето на кучетата и считам да го потвърдя. ", споделя той

Емил Василев преди 3 минути 6 Сподели

Най-четени

IT НовиниМетоди Дамянов - 23:17 | 23.05.2023

Обикновена апликация в Гугъл Play се трансформирала в шпионска година след публикуването ѝ

АвтомобилиИван Давидов - 12:34 | 21.05.2023

Най-дивите коли и джипове на 80-те

IT НовиниСветлин Желев - 0:43 | 17.05.2023

Булсатком: Не дават отговор на истината изявленията, че нямаме софтуерен лиценз. Целенасочена офанзива блокира сателитната ни телевизия

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

26-годишният ютубър Зак Алсоп си купи Unitree Go1 – четириног куче робот с изкуствен интелект за 2700 $. По създание това е самостоятелен робот, който наподобява и се държи като куче. Той не лае и не хапе и не се впуска в наложителната за всички кучета офанзива. Между другото той има, и същинско куче с очарователното име Ру.

„ Вярвам, че това е бъдещето на домашните кучета, и считам да го потвърдя. “

каза Алсоп, до момента в който разказваше за проектите си да образова кучето робот с изкуствен интелект, което той назовава „ Roobot “, с цел да завоюва ревю за същински кучета

Той приема задачата доста съществено

Той потърсил помощта на Джина Пинк, упълномощен инструктор в Обединеното кралство, който образова кучета за надпревари по танци и смирение. Потърсил е и помощта на другар хореограф и артист, който му оказал помощ да сформира танцова стратегия за ревюто.

След 3 дни на извънредно строги тренировки денят „ D “ най-сетне настъпил. В зоната на надпреварата беше забавно да се следят реакциите на хората, до момента в който Алсоп се разхождаше с Roobot. Някои бяха комплицирани, други се изплашиха, а множеството гледаха с подбив.

Когато пристигна време за надпреварата, Алсоп и Roobot извършиха своята задача, само че уви, те не завоюваха надпреварата.

Със своите 1,25 милиона клиенти в YouTube, Алсоп всекидневно извършва сходни занимателни номера. Веднъж той стресна водачи на Uber, като вкара в кола същинска змия, бухал и тарантула. В различен собствен видеоклип той накара 70-годишен мъж да се показа за отдалечен родственик на Джорджо Армани, с цел да може да влезе на фешън ревю.

Unitree Go1 не е нова машина

Изследователите и преди са употребявали тези роботизирани кучета, с цел да ги учат на разнообразни трикове.

Роботът е цялостен с разнообразни датчици. Един от тях е датчик за мощ на удара на крайници, който мери силата на удара при всеки контакт със земята. Роботът разполага и с набор от камери, които му оказват помощ да вижда. Той разполага с инерционен измервателен блок, с цел да може да подхожда на посоката и ориентацията на индивида, който следва. Той има също по този начин микрофон и високоговорител, ако човек желае да комуникира с кучето-робот.

Предстои да се извърви дълъг път, преди тези роботизирани кучета да станат изцяло самостоятелни. Може би тогава Алсоп би могъл да се опита да запише друго такова в ревю, което може би в действителност ще има късмет да завоюва.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР