Вярата на французите, че правителството действа правилно в борбата срещу

...
Вярата на французите, че правителството действа правилно в борбата срещу
Коментари Харесай

Спад в доверието на французите към правителството заради COVID-19

Вярата на французите, че държавното управление работи вярно в битката против COVID-19 отслабва. Това сочат резултатите от оповестено през днешния ден проучване в седмичника "Журнал дьо диманш ". Проучването е направено от Френския институт за проучване на публичното мнение и пазарни изследвания (Ifop).

От интервюираните 45 на 100 показват, че резервират доверието си към държавното управление и правят оценка дейностите му в поддръжка на предприятията и фирмите в страната като ефикасни. Това е три процентни пункта по-малко спрямо предходното аналогично допитване, направено на 26 и 27 март. Положително правят оценка дейностите на държавното управление 38 на 100 и техният дял е намалял с 6 процентни пункта.

Макрон се срещна с професор Дидие Раул в Марсилия

Сегашната анкета на института е направена от 8 до 9 април въз основа на представителна извадка от 1013 души. Резултатите й се разгласяват ден преди плануваното за на следващия ден вечер послание към французите на президента Еманюел Макрон  Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 година в град Амиен. Той е най-младият президент на. Елисейският замък удостовери, че Макрон ще заяви периода за удължение на карантината в страната, въведен в началото до 15 април в това число. Не се изключва, че френският държавен глава ще разгласи и други ограничения за битка с епидемията.

Към края на вчерашния цен броят на умрелите от последствията от Ковид-19 в страната за едно денонощие доближи 353 души, а ден по-рано бе 554. Общият брой на смъртните случаи от 1 март е 13832. Броят на тежко болните, настанени в реанимация, понижава във Франция към този момент трети ден и в събота пациентите в това положения бяха 121.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния ковид в действително време:

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР