Второто издание на научната конференция Русенски интервенционални дни“ събира над

...
Второто издание на научната конференция Русенски интервенционални дни“ събира над
Коментари Харесай

Полски, германски и италиански лекари във второто издание на „Русенски интервенционални дни“

Второто издание на научната конференция „ Русенски интервенционални дни “ събира над 200 лекари, специализанти и студенти по медицина от цялата страна, както и лектори от Полша, Германия и Италия.

Събитието се провежда от лечебни заведения „ Медика “, Русенски университет „ Ангел Кънчев “ и Българското сдружение по Интервенционална Кардиология в интервала 8-10 септември.

„ За увереността, стабилноста и гордостта на едно население, в която и да е община да се намирате, значително роля имат медицинските услуги. Ако хората имат вяра на лекарите си, в случай че се гордеят, в случай че от цялата страна хората избират да се лекуват точно при тях, това усилва силата на цялата локална общественост. Затова благодаря на лечебните заведения " Медика “, които не стопират да се развиват и да се грижат за толкоз доста хора “, обърна се кметът Пенчо Милков към присъстващите.

Своето одобрение към участниците направиха още ректорът на Русенския университет акад. Христо Белоев, деканът на Факултета по публично здраве в Бургаския университет и шеф на КОЦ Бургас проф. доктор Христо Бозов, шефът на Специализираната болница за интензивно лекуване по кардиология „ Медика Кор “-Русе проф. доктор Добрин Василев, както и формалните посетители Иво Пазарджиев, ръководител на Общински съвет – Русе, и регионалният шеф Данаил Ковачев.

Доц. доктор Кирил Панайотов показа акцентите в програмата на второто издание - презентации, свързани с интервенционално лекуване на калцирани коронарни лезии, ендоваскуралното лекуване в аорта и аорто-илиачен сегмент, лекуването на изострен исхемичен мозъчен инсулт - доболнична и болнична фаза и профилираната образна диагностикас мозъчна перфузия.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР