Председателят на Общински съвет – Плевен, доц. д-р Иван Малкодански,

...
Председателят на Общински съвет – Плевен, доц. д-р Иван Малкодански,
Коментари Харесай

Доц. д-р Иван Малкодански участва в заседание на Регионалния съвет за развитие на Северозападен район

Председателят на Общински съвет – Плевен, доцент доктор Иван Малкодански, дружно с регионалния шеф на област Плевен Николай Абрашев, взеха присъединяване в съвещание на Регионалния съвет за развиване на Северозападен район за обмисляне. Двамата представляваха Плевен на срещата, състояла се през днешния ден в град Враца.

Основните точки в дневния ред на съвещанието бяха разискване на осъществената оценка и приоритизация от Звеното за прелиминарен асортимент на Концепциите за Интегрирани териториални вложения (КИТИ) за СЗР, одобряването на Обща Програмна идея на Северозападния район, както и избиране на нов ръководител на РСР. По последната точка съвещанието избра Калин Каменов - кмет на Община Враца, за ръководител на Регионалния съвет за развиване, за негов заместител бе избран Златко Живков - кмет на Община Монтана.

Доц. доктор Малкодански и Николай Абрашев, дадоха своя позитивен избор за тактиката „ Единно здраве за Северозападен район “ на Медицински университет - Плевен, която е преди всичко по точки при приоритизацията на КИТИ от необятния състав на членовете на РСР. Двамата поддържаха и план за интегрирано развиване на територията на общините Долна Митрополия, Долни Дъбник и Гулянци.

„ На извършения през днешния ден районен съвет сполучливо защитихме плановете на област Плевен за предпочитано финансиране. Проектът “Единно здраве ” с водещ сътрудник Медицински университет - Плевен и Община Плевен, беше класиран първи с 92,77 точки от оптимални 100. Безвъзмездното финансиране е в размер на 52 516 148 лева Проектът “Концепция за интегрирано развиване на общините Долна Митрополия, Долни Дъбник и Гулянци - партньорство за развиване на локалния капацитет ” с водещ сътрудник Община Долна Митрополия е класиран на шесто място с 69,65 точки. Неговата стойност е 17 087 442,37 лева Общият брой планове, които бяха показани за финансиране от областите Плевен, Ловеч, Враца, Монтана и Видин беше 23 “, показа доцент доктор Малкодански.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР