Втори мост над р. Дунав край Русе ще даде възможност

...
Втори мост над р. Дунав край Русе ще даде възможност
Коментари Харесай

Нов мост над Дунав при Русе ще поеме удвоен трафик, заяви Борисов

Втори мост над р. Дунав край Русе ще даде опция и на България, и на Румъния да обезпечат поемането на доста по-голям трафик, който ще бъде генериран от строящата се пътна инфраструктура в Северна България. Това уточни министър-председателят Бойко Борисов при разискването на плана на междуправителствен меморандум за осъществяване на изследвания за създаване на ново мостово оборудване на р. Дунав, оповестиха от държавната осведомителна работа.
„ Всички сме очевидци: мине не мине седмица – километрични опашки на Русе. С построяването, тъй като допускам, че към този момент никой не се съмнява, че като кажем нещо то става… след няколко години Северна България ще наподобява като Южна България “, сподели министър председателят и даде образец с проектирането на автомагистрала „ Хемус “, на скоростния път Русе – Велико Търново, тунела по Шипка, пътя Ботевград – Мездра.
„ Това значи доста повече вложения и това не са празни думи, тъй като виждате: цех след цех се строи там “, разяснява Борисов.
Съоръжението ще разреши свързване на Букурещ със София, Солун и Белград, както и вдишване на трафика от Азия за Европа освен по хоризонтална, само че и по отвесна линия, акцентира министър председателят, като добави: „ От всички други мостове не сме се отказали, само че към този момент те са единствено на равнище положителни пожелания “.
На днешното си съвещание Министерският съвет е одобрил като основа за водене на договаряния меморандум сред държавните управления на България и Румъния за осъществяване на задълбочени изследвания за създаване на нов мост на р. Дунав при Русе-Гюргево.
Според изработен разбор трафикът по Дунав мост 1 при Русе е повишен неведнъж през последните години, както и комерсиалният продан по Рейнско-Дунавския кулоар (коридор 7).
Съществуващото оборудване е намерено за употреба преди повече от 60 години и техническите му благоприятни условия не разрешават облекчение на трафика. Поради дългата му употреба се постанова рехабилитация на структурата и прекъсвания на придвижването. Това води до обилни тапи, натоварване на инфраструктурата и други усложнения, показват от кабинета.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР