Втори ден недоволство срещу исканата оставка на Стефан Янев. Днес

...
Втори ден недоволство срещу исканата оставка на Стефан Янев. Днес
Коментари Харесай

Протестиращи в защита на Янев блокираха движението пред парламента

Втори ден неодобрение против желаната оставка на Стефан Янев. Днес протестиращите пристигнаха пред Народното събрание, където вървят диспути за оставката на Янев и приемане на новата номинация за поста - Драгомир Заков.

Недоволните блокираха придвижването сред Народното събрание и храм-паметникът " Св. Александър Невски ".

Според тях, Янев е водил политика в отбрана на националните цели и се тормозят, че новият министър ще обслужва непознати ползи.

Според Тихомир Василев Янев е бил освободен под напън от непознати посолства. Правителството на Петков можеше да бъде посредник още преди да се случат тези нелепи събития в една наша братска страна, счита той. Пред Българска телеграфна агенция Василев уточни, че като боен специалист Янев е разбирал сложността на обстановката. Протестиращите са срещу това България да дава каквато и да е военна помощ на Украйна.

Някои протестиращи желаят и оставката на премиера Кирил Петков с аргумента, че с дейностите си министър-председателят може да ни сложи в неловко състояние по отношение на спора.

" Този човек преди няколко дни си разреши да каже, че Русия била някакво джудже - бензиностанция с ракети. Той изобщо не е в час, не му е ясна играта ", съобщи един от протестиращите пред bTV.

На влизане в Народно събрание министър председателят беше освиркан от протестиращите. Недоволните жители посрещнаха с рецензии и номинациите за правоприемник Янев.

" Направихме петиция в поддръжка на военния министър Стефан Янев за неутралитет на България в спора в Украйна и за отбрана на стотиците хиляди българи там ", съобщи различен от протестиращите.

В обществените мрежи нощес Стефан Янев благодари на всички, които са оказали поддръжка.

" Това ми връща вярата, че нашата страна има бъдеще ", съобщи той.

Янев е безапелационен, че повече не може да бъде част от " тази държавна структура ".

Протестиращите възнамеряват да блокират и кръстовището на " Орлов мост ".

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР