Втори ден без следа от 12-годишния Александър от Перник. Пред

...
Втори ден без следа от 12-годишния Александър от Перник. Пред
Коментари Харесай

Бащата на изчезналия Сашко: Той ми е единственото важно в живота

Втори ден без диря от 12-годишния Александър от Перник. Пред NOVA бащата описа по какъв начин е изгубил детето си. Случаят с изчезналото момче провокира вълна от съпричастност. Стотици служители на реда, доброволци, планински спасители, кучета и специфична техника вземат участие в издирването му край Перник.

В града дойде и президентът Румен Радев. Утре полицията и прокуратурата в Перник ще дадат повече детайлности за издирването на детето.

Всички родственици на 12-годишния Александър не престават да го търсят. Бащата съобщи пред NOVA, че не е спирал да търси детето си непрекъснато от изгубването му в петък следобяд.

„ Той ми е единственото значимо нещо, той ми е единствен в живота. Няма смисъл да пребивавам, в случай че не го намеря. Така че каквото желаят да си приказват, това са някакви нелепости и измислици. Моята виновност е, че си погледнах в телефона ”, сподели Александър Цветанов.

Над Профилакториума се разхождали постоянно и детето в никакъв случай не е предписание опит да бяга, твърди бащата.

„ Аз спирам колата, той слиза, взима си зайо байо или някаква играчка и потегля пред колата, тъй като аз имам ДЦП и ми е мъчно да се оправям с неговото движение. Той потегли, както си се разхожда пред мен, само че той не потегля да тича пред мен, а си играе с мравки, камъчета, пръчки и аз го догонвам с колата. Загледах се в моя интернет за няколко минути, само че примерно 5-10 минути и по-късно го нямаше ”, описа Цветанов.

През цялата нощ и лелята на Александър също търсеше племенника си. Жената призна, че той и преди се е губил, само че постоянно са успявали да го намерят сами – без интервенция на полиция.

„ Той от време на време такива детски забежки прави. Мисля, че го е направил несъзнателно. Няма причина. Той от време на време по този начин в устрема си да си поиграе, ги прави тези забежки, само че няма причина, съгласно мен, да изчезва от родителите си и от у дома ”, съобщи Елисавета Ваклинова.

Лелята е безапелационна, че Александър не е в града.

„ Ако слезе до центъра на града, самичък ще откри дома си. От центъра той се прибира самичък ”, сподели Ваклинова.

Лелята и дядото на Александър не стопираха да го търсят и през днешния ден. Момченцето реагирало на името Сашо, изясняват околните му.

Входната врата на блока, в който живее Александър, от през вчерашния ден стои отворена, с вярата, че в случай че момчето единствено се прибере, ще може да си влезе в дома. Според татко му Сашко е кален на мраз.

„ Той има доста висока степен на имунна отбрана, здрав е физически, може да издържи, само че не може да издържи без вода и храна, той би трябвало нещо да яде и да пие ”, сподели Александър Цветанов.

Докато екипът на NOVA беседва с бащата, той търсеше сина си на ново място - посочено му от гадатели.

„ Живо и крепко е детето, обади ми се една екстрасенска. Каза, че е тук до Перник, под някакъв мост с някакъв клошар с дълга коса, дълга брада и черно яке и стои под моста с него. Така ми сподели. Близо до Перник до гората. Сега ревизираме всички мостове, какво да вършим ”, сподели Александър.

За момента обаче детето остава в неопределеност. От момента на изгубването му бащата му не се е прибирал в дома им. Продължава да търси сина си с вяра да го открие.

Издирването на момчето продължава в периметър от над 20 км, оповестиха от полицията в Перник. През нощта регионът се ревизира с термокамери, а денем – с дронове. Днес и хеликоптер се включи в търсенето.

Рано тази заран планинските спасители потеглиха в гората над Профилакториума, с цел да обходят деликатно местността отвън пътеките.

„ Планинските спасители са на терен със седем кучета. Всичко допустимо вършим да имаме позитивен резултат. Претърсваме напълно мъчно проходимите планински терени ”, съобщи Емил Нешев, шеф на ПСС.

През цялата нощ екипите на Столична община също не са спирали работа.

„ През нощта имахме 2 екипа, направиха 5 облитания с дрона, имаме автомобил с термокамера и изключителна видимост. Обходихме всички пътища, няма диря ”, сподели Красимир Димитров, Аварийно звено към Столична община.

Този следобяд 48 часа след изгубването на детето в Перник, пристигна и президентът Румен Радев, с цел да разбере по какъв начин протича издирвателната интервенция.

Засега армията няма да се включва в търсенето на 12-годишния Александър.

„ Няма потребност от войска. Взети са всички ограничения, в това число термокамери, дронове, хеликоптери ”, изясни Радев.

До момента дневно в издирването се включват 300 чиновници единствено от Министерство на вътрешните работи. Издирването ще продължи и тази нощ, още веднъж с термокамери.

По предписание на основния прокурор Иван Гешев следствието, което се управлява от прокуратурата в Перник, се взима на специфичен контрол от Апелативната прокуратурата в София и Върховната касационна прокуратура.

Прокуратурата в Перник образува досъдебно произвеждане още вечерта в петък, часове откакто стана ясно за изгубването на момчето.

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР