Днес в рубриката Тук и сега на предаването Събуди се

...
Днес в рубриката Тук и сега на предаването Събуди се
Коментари Харесай

Кръстю Лафазaнов: За силата да намериш смисъл след загубата на скъп човек

Днес в рубриката " Тук и в този момент " на предаването " Събуди се " феновете станаха очевидци на една много прочувствена и докосваща среща с артиста и комедиант Кръстю Лафазанов. Той покани Деси Банова-Плевнелиева на сцената на спектакъл " Азарян ".

През сълзи огромният артист разкри кое му дава смисъл да продължи след загубата на брачната половинка му Елена, кои са тежките моменти в актьорската специалност, кой е най-щастливият момент и кое е най-голямото знамение в живота му.

„ Актьорската специалност е това, без което не мога. В нея човек влага душата си, всичко, което има. Когато човек обича това, което прави, осмисля съществуването си на този свят. Няма такава хубава специалност ”, споделя великият артист.

Той споделя, че в нея има доста сложни моменти. „ Най-важното във взаимоотношенията сред хората е моралът. Да си чист и прям. Хората усещат лъжата ” , прибавя Лафазанов.

Кръстю Лафазанов споделя доста щастливи моменти със брачната половинка си Елена и в живота, и на сцената, само че за жалост я губи преди няколко години. Загубата, въпреки и съкрушителна, го кара да огледа на живота от нов ъгъл.



" Има нещо, някаква доста по-голяма и виша мощ, която като че ли се грижи за нас. Да, страдаме по някакъв метод, виждаме кое е положително, кое е неприятно. Но тя ни помага, имам поради вярата, че все нещо някъде, по някакъв метод ще се случи. И се случват такива хубави неща, и стават, и ти казваш да, има смисъл да живееш. Човек губи хора към себе си, потълва по някакъв метод в тъгата по тези хора. Но живее със спомените. И то са нормално хубавите мемоари. Като че ли неприятните неща, съзнанието ги вкарва някъде надълбоко, някъде по-далеч, " споделя Лафазанов.

" Въпреки, че има такава някаква горест от неналичието на тези хора, ти усещаш, че те в действителност не липсват. Те са някъде към тебе и ти оказват помощ. И те побутват. И откриваш и други хора, които пък ти дават по някакъв метод чувството, че има смисъл да продължаваш в работата си, в възприятията си, даже във възпитанието на децата си " , прибавя той.



Актьорът продължава да вижда чудесата измежду себе си и да вижда добротата в този свят.

" Най-голямото знамение е, че сме се появили на този свят. Ние не знаем по какъв начин става това. Не е единствено от някаква физическа непосредственост. Има някъде от горната страна някой, който вдъхва живот на тази материя. Това е чудото - че не престават да се раждат хора, че не престават да се срещат, да се обичат и да се радват ", казва той.

Чуйте цялото вдъхновяващо интервю с Кръстю Лафазанов във видето.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР