Държавната избирателна комисия (ДИК) на Северна Македония обяви след заседание

...
Държавната избирателна комисия (ДИК) на Северна Македония обяви след заседание
Коментари Харесай

Официално: Гордана Силяновска-Давкова е избрана за президент на Северна Македония с 561 000 гласа

Държавната изборна комисия (ДИК) на Северна Македония разгласи след съвещание през днешния ден окончателните публични резултати от извършените на 8 май избори за президент и нов парламент на страната.

Гордана Силяновска - Давкова е определена за президент на Република Северна Македония с болшинство от гласувалите гласоподаватели - 561 000 гласа против 251 899 на нейния конкурент Стево Пендаровски, разгласи ръководителят на Държавната изборна комисия (ДИК) Александър Дащевски, заяви Българска телеграфна агенция.

След оповестяването на окончателните изборни резултати за президентските избори ДИК би трябвало да внесе в Народното събрание отчета си, с цел да може ръководителят на Народното събрание да насрочи съвещание за встъпване в служба на новия президент, което би трябвало да се състои на следващия ден по обед. На 12 май изтича мандатът на досегашния президент на страната и новоизбраният Гордана Силяновска би трябвало да постави клетва пред депутатите от остарелия състав на Народното събрание, защото новият парламент ще бъде конституиран съгласно законовите периоди до 28 май. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР