Отново сме в предизборна кампания, приятели. Всъщност това вече не

...
Отново сме в предизборна кампания, приятели. Всъщност това вече не
Коментари Харесай

На лов за рибка-бананка или как се хваща избирател

Отново сме в предизборна акция, другари. Всъщност това към този момент не е вест, вест е, когато не сме. Но въпреки всичко в този момент доста по-концентрирано ще ни заливат от телевизионния екран и радиоефира, от уеб сайтове и обществени мрежи с най-невероятните тайни теории, които даже бабата на баба ви нямаше да одобри за чиста монета, па в случай че ще цялостен живот да не е излизала от село и единствено овцете да е пасла.

Но какво да се прави – съвременни времена, съвременни политици, съвременни способи да хващат балъците. Ако би трябвало да съм почтена, мошениците, които описват небивали истории пред смаяните си слушатели, с цел да заловен най-големите баламурници измежду тях и с тяхна помощ да си заживеят царски, са неизменима част от човешката история. Винаги ги е имало и постоянно ще ги има.

Какво са българските политици и кандидат-евродепутати спрямо незабравимия Виктор Лустиг, да вземем за пример? През 20-те години на предишния век той съумява да продаде Айфеловата кула за скрап цели два пъти и го хващат, чак когато опитва номера си трети път, пробвайки се да пробута кулата на няколко бояджийски компании за пребоядисване.

Лустиг, чиято фамилия радостно се превежда на български като Веселия Виктор, има и други огромни номера в кариерата си. Например изобретява машина за отпечатване на пари, която печата единствено 100-доларови банкноти. Арестуван е над 40 пъти, само че очевидно постоянно съумява да се измъкне. Само в тази част българските политици всеобщо имат превъзходство над него – нашите в никакъв случай не ги арестуват, тъй че не им се постанова и да се измъкват.

Или да се върнем още по-назад до 10-и век, когато викинги откриват Гренландия, загубвайки се на път за Исландия. Стъпват на тази камениста, ледовита голяма земя и вземат решение да я продадат на нищо неподозиращите викинги в родните им села. Наричат ледената пустота Гренландия – Зелената земя, и с този първи по рода си талантлив рекламен трик, притеглят десетки кораби с нищо неподозиращи викинги, на които им е писнало плаването, разбойничеството и краденето и мечтаят да се открият някъде на топло, с цел да пасат овце.

Айде, те най-малко са стигнали до някаква земя, която – да признаем на откривателите й, е зелена в една дребна част към месец-два от годината. Но номерът с новата земя се утвърждава като една от най-успешните скемърски схеми в Средновековието. Тогава се напълва с всякакви псевдо-откриватели, които убеждават в тогавашния вид на „ Панорама “ – селския площад – глуповатите си слушатели, че са разкрили божествен остров в топлите морета и против скромна сума ще закарат до там всеки, който желае от елементарен барон да се трансформира в същински крал. Десетки кораби с предвкусващи огромно благосъстояние и огромен мързел европейци се лутат из океаните в оня интервал в търсене на острови, които въобще не съществуват.

Или да вземем най-големият скемър на всички времена – Колумб. Той съумява да измами не сямо няколко селски благородника, а цели кралски династии, че е разкрил Индия. И то с един фасон, който другояче е характерен единствено за софийския шоп. Ти му викаш  - за Индия се потегля на Изток, то си знае, че ще плава наопаки. Плава наопаки и стига до Карибите, само че декларира, че това е Индия и до края на живота си не отстъпва от изказванието си. Въпреки че много негови сътрудници напълно другарски му споделят: „ Човек, тва не е Индия, нещо друго си разкрил. “ На всичкото от горната страна Колумб всъщсост в никакъв случай не е стъпвал в Америка, стигнал е единствено до Карибите. Но ей на, пет века по-късно към момента го честват като изобретател на Америките. Ей тва е скемър.

Днешните скемъри са малко по-скромни. Те не откриват континенти, а пета раса, рептили или в най-честия случай – транс- и гейхора в градската тоалетна. Забелязали ли сте, благи другари, че една войска от български политици от най-левия до най-десния набор на политическия ландшафт, прекарват очевидно прекалено много време из градските тоалетни? Поне като ги чувам в предизборни акции оставам с това усещане. Защото аз за целия си към този момент не доста къс живот в никакъв случай не съм попадала в обстановка да вляза в тоалетната и там да е цялостно с хора, които да се питат едни други: „ А вашите генитали дават отговор ли на картинката на тоалетната? Истинска жена ли сте? Може ли да видя? “ Ей богу, за 50 години в никакъв случай не ми се е случвало такова нещо. Но па на българските политици нонстоп им се случва, очевидно, тъй като от известно време водят битка против трансхората, плачейки, че ги изместват от „ естествения живот “, визирайки очевидно градската тоалетна. Плачат също и за съсипването на обичайните полезности. Сега, аз не съм доста наясно какви са тези обичайни полезности, само че оставам с усещането, че една от най-големите християнски и обичайни полезности е цветът на кожата на Орфей. Или на Малката Русалка. Или на Ана Каренина. Ако са бели – тогава сигурно са си те. Но в случай че са малко по-тъмни, тогава българският политик се дезориентира тотално и не може да ги разпозне. И целият му свят рухва! Също по този начин друга огромна християнска полезност е възпитателният пестник. Ако страната забрани багра на деца, градските тоалетни ще се изпълнят с дами с пишки. Щото каква друга да е повода да има трансхора, в случай че не, че малко са ги били като деца? Разбира се, викингите не престават да са опасност даже и в 21-и век. При всеки наставнически пестник от Гренландия потеглят няколко кораба, които идват, с цел да натоварят набитите деца, да ги отвлекат в незелената Гренландия и да ги трансфорат в гейове и трансджендъри.

Не единствено българските политици се боят от тая флуидност на човешкия пол, която се случва, единствено в случай че дадеш на дамата да работи, на рома да гласоподава или на черния да играе във филми. И в Европа е цялостно с такива. Примерно острието на немската „ Алтернатива за Германия “ за евроизборите Максимилан Кра. Човекът съвсем се разплака в няколко свои обществени изяви, в които хленчеше, че е извънредно време да върнем нещата на местата им и дамите са са си дами, а мъжете – мъже. Тоест дамите да спрат да работят и гласоподават, че объркват света на мъжете като хер Кра. Не на всички мъже, единствено на белите на междинна и над междинната възраст. Забавното пристигна по-късно като упрекнаха Кра, че шпионира за Русия, а китайският му помощник за Китай. Явно полезностите търпят известна еластичност при хора от този политически набор и се отнасят единствено за другите, не за тях самите.

Или да вземем Меката на либерализма – Съединени американски щати. Там е още по-смешно. Съвсем съществено има политици и гласоподаватели, които желаят да се спре имиграцията, тъй като някакви задгранични субекти идват в една страна, настаняват се в нея и си взимат всичко, което им се хареса, като че ли е тяхно. Точно па в Америка да стачкуват против това.... Виж, в България мигрантската опасност има малко по-различни измерения. В България нито един мигрант не желае да пристигна. Хората особено си вършат направления, които да заобиколят гостоприемната ни татковина, с цел да стигнат до място, където най-малко няма да ги набият и оберат още на границата. Обаче по какъв начин политиците ще заловен гласоподаватели, в случай че не ги уплашат с нещо? Само джендъри в тоалетната и чернокожи артисти в холивудските продукции не стигат. Трябва си да пристигна и мигрант. Ма като не ще? Сигурно е доста мъчно за партиите да намерят някакви напълно неоринтирани бежанци и да ги стоварят на границат ани. То несъмнено и по тази причина някои партийки с езанимават напълно проведено с трафика на бежанци. Не е за пари, не. За хрумвания е. Докарват ги на краницата, пускат ги и по-късно ги хващат. Избирателят като една същинска рибка-бананка се хваща на тая примамка и тича да гласоподава. И ето, в случай че не Народното събрание, то най-малко дотацията е в забрадка вързана. След изборите пазителите на обичайни полезности предостатъчно ще отчетат триумфите си. Няма към този момент вълна от бежанци, която да залива с милиони България – то и преди този момент нямаше, де. Няма към този момент джендъри из градските тоалетни. То и преди този момент нямаше, де. Само една Малка Русалка ще остане да стряска с тена си възрастни бели мъже, с цел да могат да плачат в тв студиото за разрушената си душeвност, погубеното детство и съсипването на всичко скъпо в техния свят. Щото, както знаем, при нас изборите са по-чести и от дъждовете. Не бива да ни спасят с един избор от всичко.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР