Затоплянето започна - то ще бъде само временно - през

...
Затоплянето започна - то ще бъде само временно - през
Коментари Харесай

Временно затопляне днес

Затоплянето стартира - то ще бъде единствено краткотрайно - през новата седмицата температурите още веднъж ще се намалят с няколко градуса. Минималните тази заран са от 5° във Видин и Добри и 6° в София до 13° в Ахтопол.

Максималните също ще се покачат, по отношение на през вчерашния ден, и ще са сред 19° и 24°, в София – към 19°. Ще бъде слънчево, с повече облаци тук-там в югоизточната половина от страната. Ще духа слаб, в източните региони - сдържан североизточен вятър.

През нощта по-значителна ще се задържи облачността в северните елементи от страната, на обособени места там ще превали. Ще духа слаб южен, в Източна България - до сдържан северозападен вятър. След обяд на всички места ще се ориентира от североизток. Минималните температури ще са сред 7° и 12°...

Максималните - с към градус по-ниски, по отношение на през днешния ден - сред 18° и 23°, в София – към 19°. Ще доминира слънчево време, след обяд с купесто-дъждовна облачност, тук-там за малко ще превали и прегърми. Ще има условия за градушки.

Облачно ще бъде на морския бряг, след обяд с превалявания от дъжд, в обособени региони и гръмотевици. Ще духа до сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще са сред 16° и 19°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Значителна ще бъде на следващия ден облачността и в планините. След обяд на доста места се чакат превалявания от дъжд и гръмотевични стихии.

Ще духа сдържан вятър с посока от север-северозапад. Максималните температури в курортите ще са от 6° на Алеко до 11° в Боровец.

Дъжд ще вали на следващия ден също и в доста региони от Балканите, по-интензивно в северната половина от полуострова. Почти без превалявания ще бъде в Гърция, облачността там ще се раздира и ще понижава.

Облачно ще бъде у нас и при започване на новата седмица, ще има и превалявания, на повече места в следобедните часове в Западна България Температурите ще се намалят с 3-4 градуса. В четвъртък ще вали на по-малко места и ще има по-значителни разкъсвания и понижения на облачността.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР