Втора поредна победа с 1 гол разлика постигнаха хандбалистите на

...
Втора поредна победа с 1 гол разлика постигнаха хандбалистите на
Коментари Харесай

Добруджа спечели дербито със Спартак във Варна

Втора поредна победа с 1 гол разлика реализираха хандбалистите на Добруджа (Добрич). След като преди седмица се постановиха с 37:36 при гостуването на Левски от град Левски, този уикенд " жълто-зелените " стигнаха до 32:31 (18:17) против Спартак във Варна в един от най-интересните мачове от 14-ия кръг на " А " РХГ.

След триумфа Добруджа е на второ място във краткотрайното класиране с 22 точки с 11 победи и 3 загуби. Варненци пък се смъкнаха 5-и със 17 точки след 9 победи, 1 тъждество и 5 загуби. В идващия 15-и кръг добричлии гостуват на 3-ия в таблицата Чардафон (Габрово) в най-интересния мач от кръга, до момента в който Спартак ще гостува на тима на Левски от град Левски. И двете срещи са в неделя (24 февруари).

Двата тима демонстрираха хандбал от високо равнище, като сътвориха оспорван и зрелищен мач, в който интригата се резервира до самия край. На почивката гостите от Добруджа водеха с 18:17. Битката продължи с цялостна мощ и през второто полувреме. 15 секунди преди финалната сирена Пресиян Русенов още веднъж показва силата на своя удар и означи за 32:31. Голът се оказа надвит, тъй като, въпреки и с човек по-малко на игрището в този миг, възпитаниците на Георги Андреев резервираха преднината си и след последната офанзива на домакините от Спартак.

Именно Пресиян Русенов бе най-полезния за Добруджа с 8 попадения за успеха. Йордан Михайлов пък порази 7 пъти вратата на Спартак.

" Преди последната им офанзива резултатът беше 31:31. Те вкараха и поведоха. Имахме 17 секунди и ние за последна офанзива, само че не успяхме да стигнем до пукотевица. Като цяло играхме под равнището си, въпреки че след почивката бяхме и напред в резултата. Мачът се разви гол за гол, беше оспорван и добър за родните стандарти. Благодаря на публиката на футболния Спартак, че ни поддържа за следващ път ", съобщи пък треньорът на Спартак Веселин Станков.

По информация на dobrudjabg.com и petel.bg

Снимка: dobrudjabg.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР