Наставникът на Черно море Илиан Илиев поведе отбора си към

...
Наставникът на Черно море Илиан Илиев поведе отбора си към
Коментари Харесай

Илиан Илиев: Ще опитаме да затрудним ЦСКА

Наставникът на Черно море Илиан Илиев поведе тима си към столицата, където на следващия ден вечер " моряците " ще се изправят против ЦСКА в пряк мач за второто място. Варненският експерт приказва пред " Спортал "  малко повече от 24 часа преди конфликта на Националния стадион " Васил Левски ".

Какво очаквате от дуела с " алените "?

- Идваме в София с настройката, че ни чака сложен мач. Стилът на ЦСКА се промени към по-добро след промяната на треньора. Последният им мач го потвърди, имаха много положения, демонстрираха офанзивна игра, по тази причина чакам доста сложен дуел. Трябва да бъдем извънредно нападателни в отбранителен проект, защото ЦСКА има положителни футболисти, които могат да ни основат доста проблеми.
 Дадоха ЦСКА - Черно море на Кабаков
Дадоха ЦСКА - Черно море на Кабаков

Ето кои ще му оказват помощ

Какви пробойни забелязвате у съперника?

- Не желая толкоз да приказвам и да разясня противниковия тим, ние имаме нашия си жанр на игра. Със сигурност ЦСКА не е тим, който обича да се пази, тъй че ще се опитаме да ги затрудним.

Искахте смяна тутакси на срещата, поради късното прибиране във Варна и наближаващия идващ мач, само че молбата ви не беше задоволена.

- Така е, пуснахме молба до Спортно-техническата комисия на Футболния съюз. Желанието ни беше нашият мач с ЦСКА да бъде сменен с този сред ЦСКА 1948 и Ботев (Пловдив), двете срещи са близко във времето. Днес се играят два мача от първата шестица, които стартират в 16:00 и 18:30 часа, макар че и към тях има огромен зрителски интерес, както споделиха за нашия с ЦСКА. И се получава по този начин, че играем един ден по-късно, мачът е по-късен, тръгваме от София в 23:00 часа, ще се приберем във Варна в 5:00 часа сутринта в петък, а в неделя имаме идващ мач. Със сигурност не сме равнопоставени. За да има равнопоставеност, мисля, че беше обикновено да се съобразят, че нямаме физическа опция да прелетим до Варна и да се възстановим за идната среща, имайки поради, че играем в четвъртък. Разочаровани сме. Едни се оправдаха с малкия екран, други с програмата и огромния интерес. Мисля, че в 17:45 часа зрителският интерес нямаше да е толкоз понижен, само че не ни е за първи път да го вършим това нещо. Лошото е, че имаме след по-малко от два дни мач. Възможно ли е след " багра ", който хвърлихте на първенеца, в този момент нещо такова да сполети и ЦСКА?

- Не, не, нелепости... Не би трябвало да се заблуждаваме. Очаква ни извънредно сложен мач на следващия ден. Надявам се и футболистите да го правят оценка като подобен. Най-важното нещо е да не одобряваме, че това е някакъв мач на сезона, край и така нататък Както споделих, два дни по-късно имаме идващ дуел. Трябва да изиграем мача освободени от напрежение - да, би трябвало да бъдем нападателни, само че да не влизаме във " филм ", че надали не целият сезон на Черно море зависи от тези 90 минути. Какво и да се случи в този мач, има на следващия ден и никой не може да анулира това, което направихме до момента.

Нещо за националния тим да кажем - бяха оповестени повиквателните за Румъния и Словения. Има нови имена, няма ги пък играчи като Чочев, Станислав Иванов и други

- Има време до началото на лагер-сбора на националния тим. Не бих желал да разясня в този момент в елементи. Това са две контроли, а по-късно има много време до септември. Ако си извикан в този момент, а пък други не са извикани, това по никакъв метод не подсигурява, че по този начин ще бъде и отсега нататък. Колкото до имената, които вие споменахте - Ивайло Чочев е едно ужасно момче, просто напоследък загуби игрови темп в своя клубен тим. Станислав Иванов също е в полезрението ни, вратите за него са отворени.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР