Всяка инфекция е по-добре да се предотврати, отколкото да се

...
Всяка инфекция е по-добре да се предотврати, отколкото да се
Коментари Харесай

Коронавирус. Как да се предпазим от него с етерични масла?

 Всяка зараза е по-добре да се предотврати, в сравнение с да се лекува. И вирусите не са изключение.

Могат ли етеричните да понижат риска от зараза, да основат защитна преграда и да укрепят имунитета ни? Има ли научни проучвания, потвърждаващи успеваемостта на етеричните масла? Кои етерични масла и по какъв начин могат да се употребяват в битката с вирусите?

Всеки професионален курс по ароматерапия стартира с история, случила се по време на чумата през 17 век в Европа. Група хора сваляли полезности от труповете, убити от чумата и ограбвали изоставени къщи.

Когато най-сетне били задържани, управляващите им дали обещание намаляване на наказването, в случай че разкрият тайната за това по какъв начин са съумели да не се заразят. Оказало се, че преди „ задачата “ те се натривали със специфична настойка, която се състои от билки с антисептични и антивирусни резултати.

Профилактика на ковид

Как това е обвързвано с COVID-19?   COVID-19 е респираторна зараза, породена от вируса SARS-COV-2. Този вирус принадлежи към фамилията на коронавирусите, което включва 40 типа РНК вируси. Грипът принадлежи към РНК вирусите. Тоест, коронавирусът е един от вирусите, против които е належащо антивирусно лекарство и който изключително визира хората с отслабен имунитет.

През 1928 година френският химик Рене Гатефос потвърждава, че някои етерични масла, които включват феноли, терпени, оксиди и алдехиди, имат антисептични, антивирусни и антибактериални свойства, които превъзхождат химическите препарати.

По-нови проучвания потвърждават, че дейните субстанции на такива етерични масла като риган, мащерка, лаврово и чаено дърво могат да въздействат на фамилията на коронавирусите.  Линк към ИЗСЛЕДВАНЕТО> >

Тези проучвания не претендират, че етеричното масло може да лекува ковид. Но с помощта на неговото потребление ние:

1. Създаваме мощна преграда за проникването на вируса, сътворяваме предпазен екран и унищожаваме вируса на входа.

2. Засилваме имунитета. Защото точно отслабеният имунитет усилва риска от коронавирусна зараза.

В тази публикация ще преглеждаме четири етерични масла и по какъв начин да ги използваме.

1. Масло от риган

Маслото от риган е антисептик №1 в ароматерапията. Това е естествено антивирусно, антимикробно и противогъбично лекарство. То съдържа карвакрол – мощен естествен антисептик, който се бори против избрани типове бактерии и вируси, които са устойчиви на химически препарати.

Как да се употребява?

Вътрешно приложение

Разредете 1 капка от маслото в лъжица мед или зехтин и приемете вътрешно. Приемайте не повече от три пъти дневно и не повече от пет дни. Препоръчва се да се приема при първите признаци на зараза или за профилактика, в случай че има риск от зараза (обществени събития, летище, публични места).

Външно приложение ⠀

Смесете 2-3 капки масло с елементарния си крем или в растително масло и нанесете върху открити елементи на тялото, преди да излезете на многолюдно място. Можете да приготвите сместа авансово и да я употребявате на публични места след измиване на ръцете си.

Предпазни ограничения!

Маслото от риган не може да се ползва в чист тип върху кожата, а също по този начин да се употребява при деца под 15 години.
Не се предлага за бременни и кърмещи дами.

2. Масло от мащерка

Маслото от мащерка (Thymus vulgaris) се смята за антисептик №2 в ароматерапията. Мощен стимулатор на имунитета при инфекциозни болести на горните дихателни пътища. Има антивирусни и антимикробни резултати.

Как да се приема?

Правилата за банкет са идентични с приема на масло от риган.

Предпазни ограничения!

Не се предлага за деца под 5 години.
На деца от 5 до 15 години се предлагат единствено за външна приложимост.
Не се предлага за приложимост през първите три месеца от бременността.

3. Масло от чаено дърво

Маслото от чаено дърво има антисептично, имуностимулиращо, антипаразитно и противогъбично деяние. Може да се употребява и при грип, синузит, тонзилит, отит, бронхит, фарингит и пикочно-полови инфекции.

Как да се употребява?

Вътрешно приложение

Разредете 1 капка олио в лъжица мед или зехтин. Приемайте не повече от три пъти дневно и не повече от пет до седем дни.

Външно приложение ⠀

3-4 капки масло се смесват в чаена лъжичка растително масло и се нанася с масажни придвижвания върху региона на гърдите. ⠀

Предпазни ограничения!

Не се предлага за деца под 10 години!
Не се предлага за приложимост през първите три месеца от бременността.

4. Лаврово масло

Лавровото масло също е доста мощно антисептично и антивирусно средство. Може да се употребява от 7 години. Лавровото масло не се употребява вътрешно, само че може да се употребява в чист тип.

Това е доста практично, няма потребност да се смесва с нищо, задоволително е да имате с вас флаконче в интервала на епидемии. Например, в случай че не е допустимо да измиете ръцете си, тогава можете да поставите 2-3 капки върху ръцете си и да ги разтриете – в този случай маслото работи като дезинфектант. Или през интервала на епидемията нанесете 1-2 капки под носа  преди да излезете. Лавровото масло може да се размени с равенсара.

Важно! Етеричното масло би трябвало да е натурално. Както бе упоменато нагоре, етеричните масла съдържат мощни дейни субстанции, заради което е доста значимо да се съблюдават дозите и защитните ограничения.

източник econet

Забележка! Информацията в публикацията има учебен темперамент. Преди да употребите някое от изброените масла, наложително се консултирайте с вашия доктор!

Le Figaro: За да се спре ковид, би трябвало да понижим обществените си взаимоотношения четири пъти

 

„ Когато всеки инфектиран човек заразява приблизително по-малко от един човек, разпространяването на вируса безусловно се забавя “, написа Le Figaro. „ (…) На стадия, на който е Франция в този момент, епидемията става много…

Цялата публикация

Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР