Всичко това е по вина на човек или хора и

...
Всичко това е по вина на човек или хора и
Коментари Харесай

Гневът се надига в Турция: Не е съдба, това е грешка! Срути се доказано опасна сграда на болница и погреба 300 души

„ Всичко това е по виновност на човек или хора и държавното управление, несъмнено. Очевидно е, всеки може да види това. Не е орис, това е неточност “

Някога това е било място, където хората са идвали, с цел да получат помощ и да бъдат излекувани. Но отделението за интензивно лекуване в болницата Iskenderun Devlet Hastanesi беше превърнато в отломки, когато земетресението удари Турция преди повече от седмица, написа Би Би Си, цитира Дарик.

Спасителите на мястото споделят, че считат, че вътре е имало 300 души - личен състав, пациенти, гости. Не могат да кажат какъв брой са оживели.

Гневът тук пораства, не на последно място тъй като мнозина са видели отчет за постройката от уеб страницата на здравното министерство.  В алено написа „ пробата за резистентност на земетресение се оказа негативен “.

Пуснат е през 2012 година Не е известно каква, в случай че има такава, ремонтна работа е осъществена, само че локалните поданици го разискват и го споделят между тях.

Бабата на Алиджан Кенар и нейният брат са били в болничното заведение, когато е колабирал. Тялото на баба му е открито едвам във вторник вечерта, повече от седмица след земетресението.

„ Няма вяра, всичко свърши! Половината град е мъртъв и живите ще умрат “, твърди оживял

„ Всичко това е по виновност на човек или хора и държавното управление, несъмнено. Очевидно е, всеки може да види това. Не е орис, това е неточност “, каза Кенар. 

Други фамилии към момента са под руините, до момента в който копачите пресяват материала.

Семействата споделят, че са платили от личния си джоб за машините и горивото, с цел да намерят изчезналите.

Някои споделят, че са виждали единствено доброволни екипи за търсене и избавяне, а не екипи, финансирани от страната. Кенар разкрива, че е видял някои чиновници през първите няколко дни, но без съоръжение.

„ Тази постройка беше недокосната два-три дни. Можеше да е друго, в случай че бяхме готови. Трябваше да си вземем поучения “, твърди Кенар. 

Турският формален екип за търсене и избавяне AFAD дойде, само че беше посрещнат с яд. „ Чакаме тук от 9 дни “, извика една жена. Представителите на AFAD си потеглиха.

След това се чува зов. Намират друго тяло... Идентифицирано е по болничната си лента на китката. Семейство тича напред със фотоси на телефоните си, които спасителите преглеждат.

Кимване. Това е татко им. Дъщерите му крещят " баща, баща ", до момента в който тялото му е отнесено в черна торба за трупове.

Depremin yıkıp geçtiği Hatay’da AKP’li İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, 9 gün sonra yıkılan İskenderun Devlet Hastanesi’ni ziyaret etti. Yurttaşların tepkisi ile karşılaşan Tosyalı, alanı terk etmek zorunda kaldı.
— Milena (@josephineVV5)
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР