Всичко, донесено в Националния исторически музей, си е на мястото.

...
Всичко, донесено в Националния исторически музей, си е на мястото.
Коментари Харесай

От НИМ категорични: Всичко в музея си е на мястото!

Всичко, донесено в Националния исторически музей, си е на мястото. От НИМ е невероятно да се изнесе даже средновековно копче.
Това съобщи пред БНР шефът на музея доцент Бони Петрунова.

Стои въпросът - къде е средновековният ритон, който съгласно хазартния необут Васил Божков е бил разгласен за обмен?

Припомняме, че по-рано през днешния ден самият Божков разгласи, че антиката, която бе конфискувана от частния му музей, е била оповестена за продажба в интернет. Той популяризира скрийншот от диалог с човек в обществените мрежи, чието име е заличено. Именно той е пратил фотография на ритона на Божков с въпрос дали хазартният необут има интерес.

“Много ми е неприятно, че би трябвало да се занимаваме с подобен проблем. Покрай него бяха изсипани невероятни обиди върху специалистите на НИМ, което надълбоко ме възмущава и няма да го приема по никакъв метод. Ние съхраняваме над 100 000 инвентирани предмета, национално благосъстояние на България “, съобщи доцент Петрунова.

„ Това, което Божков прави с това известие, наподобява на нещата с „ Левски “. Едни писма, позвънявания, които провокират и се стига до това, че всичко това е един кьорфишек. Затова не мога да позволи, че може да бъде изнесено нещо, което е под отбраната на музей и на прокуратурата “. Това добави в коментар по тематиката археологът проф. Николай Овчаров.

При питане от страна на в “Сега” обаче от НИМ имат малко по-различна и много по-отбранителна позиция, оповестена малко по-рано.

Преди изявлението си пред Българското национално радио шефът на НИМ отхвърли да осведоми къде се намира античният ритон.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР