Всеки търси бърз и лесен начин да почисти дома си.

...
Всеки търси бърз и лесен начин да почисти дома си.
Коментари Харесай

Грешки в чистенето правят дома ни мръсен

Всеки търси бърз и елементарен метод да почисти дома си. Малко са хората, които същински се любуват на чистенето. Повечето от нас го одобряват за досадно обвързване, което лишава от времето им. И въпреки всичко, чистенето е неизбежно, в случай че желаеме домът ни да е пресен, чист и безвреден за здравето ни. Въпреки това, постоянно позволяваме неточности в чистенето, които в действителност не оказват помощ на дома ни да сияе, а го вършат по-мръсен.

Кои са грешките в чистенето, които вършат дома по-мръсен?

Допускате да се натрупа непотребна хартия

Сметки за ток, парно, вода, разнообразни брошури, рекламни флаери, които събирате от пощенската кутия и захвърляте в някое кътче в дома или на масата са все купища непотребна хартия, която събира прахуляк. Започнете от тях, с цел да извършите дома си по-малко прашен. Изхвърлете всичката хартия, която не ви би трябвало. Рециклирайте я. Направете нещо положително за дома си и за природата.

Оставяте мокри кърпи в банята

Мокрите кърпи в банята са рецепта за развиване на плесен. Никога не дръжте мокри хавлиени кърпи и халати там. Оставяйте ги отвън банята, с цел да изсъхнат.

Използвате прекомерно доста почистващ препарат

Много хора неправилно считат, че в случай че употребяват повече препарат, ще изчистят по-добре. Това не е по този начин. Всеки препарат има своята доза и това не е инцидентно. Ако употребявате повече препарат, рискувате той да остане по повърхностите, а това е магнит за още нечистотия по-късно.

Чистите с мръсни принадлежности

Ако не почиствате парцалите, кърпите, прахосмукачката си, четките, които употребявате, това няма да ви помогне да извършите дома по-чист, а в противен случай. Чистенето с мръсни принадлежности е като обаян кръг, който ви кара да си мислите, че чистите нещо, а в действителност единствено хабите старания и време без действителен резултат, написа az-jenata.bg

Използвайте една мокра забрадка за цялата баня

Ако пестите от почистващи артикули и принадлежности, не е мъчно човек да се сети, че домът ви не е толкоз чист, колкото си мислите. Лош табиет е да употребявате единствено една почистваща мокра забрадка, с цел да почистите няколко повърхности в едно помещение. Ако желаете същински чист дом, не го правете. Така единствено разнасяте мръсотията от едно място на друго.

Оставяте мръсни съдове в мивката

Много хора вършат това – оставят мръсните съдове в мивката да се натрупат и чак тогава ги мият. Това основава условия за развиване на бактерии, които по-късно могат да плъзнат из цялата кухня. Мийте чиниите в точния момент.

Носите обувки у дома

Обувките, с които ходите на открито, нямат място в дома с изключение на в шкафа за обувки или в антрето до входната врата. Внасянето на нечистотия извън е основа за мощно замърсяване на дома и евентуално възпаление с разнообразни патогени.

Съхранявате почистващи артикули неправилно

Прекарвате доста време в търсене и разкриване на почистващ препарат, от който имате потребност, а по-късно не го съхранявате вярно. Това крие риск от незадоволително разчистване на дома ви и лъжлива сигурност.

Оставяте храната да се скапе в хладилника

Развалената храна в хладилника е основа за развиване и разпространяване на бактерии. Не дръжте развалена храна в кухнята или в хладилника, с цел да избегнете този риск.

Не четете етикетите

Една от честите неточности е да не се четат етикетите на препаратите. В тях е категорично упоменато по какъв начин тъкмо да се употребява препарата, тъй че по едно и също време да е потребен и безопасен за здравето. Правете го постоянно, с цел да имате по-чист и здравословен дом.

Използвате нападателни препарати

Ако употребявате най-вече белина и други сходни мощни препарати, това не значи наложително, че домът ви е по-чист и дезинфекциран. Агресивните препарати могат да имат евентуални опасности за здравето на хора и домашни любимци.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР