Всеки европеец може да спести до 7% от сметката си

...
Всеки европеец може да спести до 7% от сметката си
Коментари Харесай

Проучване: Европа може да спестява до €10,5 милиарда на година, ако потребява енергия в точното време

Всеки европеец може да спести до 7% от сметката си за електричество до 2030 година - и 10% до 2050 година - в Европейски Съюз и Обединеното кралство, единствено с промяна на навиците на ползване, гласи. Доставянето на възобновима сила не постоянно подхожда на моделите ни на ползване на сила поотделно. В средата на деня да вземем за пример нашите семейства употребяват по-малко сила, тъй като повече хора са по работните си места. Тогава обаче слънцето е най-силно и слънчевата сила доближава пикове в мрежата - по този начин пропущаме най-хубавото време за потребление на чиста сила.

Има обаче някои ефикасни решения, които ни разрешават да извлечем максимума от по-екологичните енергийни източници, като в това време понижим разноските.

Ново изследване, поръчано от датска мултинационална енергийна компания Danfoss времето е ключът към триумфа. В Европейски Съюз и Обединеното кралство потреблението на сила в точното време може да ни спести 10,5 милиарда евро годишно до 2030 година и 15,5 милиарда евро до 2050 година, съгласно разбора, осъществен в съдействие с Оксфордския университет, представен от Euronews.

Сметките ни за сила ще намалеят със 7% до 2030 година и с 10% до 2050 година и ще има годишно понижение с 40 милиона тона въглеродни излъчвания.

Един от методите да случи това да бъдат конфигурирани интелигентни измервателни уреди, показват специалисти.Интелигентната измервателна система е електронна система, умееща да мери електрическата енергия, употребявана от мрежата, като дава повече информация от стандартните измервателни уреди.

Чрез премерване на потреблението ни на сила в действително време, интелигентните измервателни уреди ни оказват помощ да плащаме единствено за електрическата енергия, която фактически консумираме.

Може да понижим потреблението си през пиковите часове, когато електрическата енергия е по-скъпа. Или просто да се доверим на технологията.

Има софтуери, които пресмятат нашите потребности от отопление и вентилация, като употребяват данни като консумация на сила, прогнози за времето и отчитане на температура и влажността в дома в действително време от датчика.

Ако тези променливи могат да бъдат планувани, потреблението на сила може да бъде автоматизирано, с цел да се избегнат часовете на пиково търсене, когато силата е най-скъпа. Така системата ще усъвършенства енергийната успеваемост, като да вземем за пример затопля домовете ни или зарежда електрическото ни транспортно средство, когато е налична евтина и възобновима сила.

Тези решения въпреки всичко имат цена: инсталирането на образован измервателен апарат в Европейски Съюз коства приблизително сред 180 и 200 евро.

Проучването на Danfoss показва също, че даже след първичната инвестиция, блокът ще може да спести милиарди евро. Според екпертите, в случай че не се внедрят сходни технологии, това ще ни коства доста повече в бъдеще.

Ако една електрифицирана енергийна система на бъдещето употребява електричество в точното време може да се способства за 21% понижение на вложенията в електропроводи до 2050 година, съгласно изследването.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР