Всеки ден по повърхността на кожата ни се натрупват прахови

...
Всеки ден по повърхността на кожата ни се натрупват прахови
Коментари Харесай

Почистване на лицето в домашни условия

Всеки ден по повърхността на кожата ни се натрупват прахови частици, мастна тъкан, пот и още доста замърсители. Така порите на кожата се запушват, вследствие на което се появяват упорити черни точки и акне.
Козметичният пазар изобилства от разнообразни артикули за битка с акнето и черните точки, само че постоянно действието им е прекомерно нападателно, а и не подсигуряват дълготраен резултат.
Съществуват редица ефикасни способи за справяне с проблематичната кожа по напълно натурален метод – доста по-щадящи процедури с потвърдено деяние.
Предлагаме ви няколко потребни метода за разчистване на лицето в домашни условия:

Парата се употребява в грижата за кожата от епохи. Важно е да почистите лицето си добре, преди да си извършите парна баня.
В тенджера се загрява вода, която се смъква от огъня едвам след кипване. Поставя се на комфортно място, с цел да може безвредно да наведете главата си към нея. Покривате главата си от горната страна с забрадка, с цел да може парата да идва непосредствено към лицето ви.
При естествена, смесена или суха кожа, задръжте главата си над парата за не повече от 8 минути. Ако кожата ви е мазна, то тогава удължете процедурата до 15 минути и дръжте лицето си по-ниско над тенджерата.
След парната баня елементарно можете да премахнете черните и бели точки от лицето си, само че действайте деликатно, с цел да не нараните кожата си.

Ябълковият оцет работи като натурално тонизиращо и стягащо кожата средство. Той понижава размера на огромните пори и възвръща естественото рН на кожата. Има противовъзпалителни и антимикробни качества, спомагащи ефикасното лекуване на акнето.
Смесете равни количества естествен ябълков оцет и вода. Потопете в разтвора памучен тампон и го поставете на лицето. Стойте по този начин няколко минути и по-късно изплакнете. Накрая нанесете хидтратиращ крем върху кожата. Може да прилагате тази процедура всяка вечер, а в границите на няколко седмици ще забележите предстоящото усъвършенстване.

Блясъкът и мекотата на кожата могат да бъдат възвърнати единствено с няколко резена домат. Поставете резените домат върху лицето си за 20 минути. Може да вършиме това няколко пъти седмично.
Доматеният сок също може да се употребява както резените. Ако желаете да се сдобиете и с хубав загар, то тогава може да добавите към него и малко зехтин.

В корите на бананите се съдържа антиоксидантът лутеин, както и огромно количество калий. Те спомагат за подмладяването и очевидно възстановяване на типа на кожата, правейки я гладка и сияйна.
Единственото, което би трябвало да извършите, е да премахнете вътрешната част на обелката на един банан и да я нанесете върху лицето си. Оставя се да постои по този начин към 15 минути, след което се измива. Няма проблем да прилагате този способ всеки ден.

Киселото мляко съдържа млечна киселина, която отстранява непотребните мазнини, мъртвите кожни кафези и замърсяванията от кожата. По този метод разширението на порите, фините линии и бръчките доста понижават.
Може да си извършите маска като нанесете върху лицето си тъничък пласт кисело мляко. Стойте по този начин към 10 минути, след което изплакнете с хладка вода. Това се прави в продължение на минимум месец по 3-4 пъти в седмицата.
При съществуване на по-мазна кожа и такава, податлива на акне, може да си извършите друга маска. Смесете 1 ч.л. кисело мялко с две стрити на тънък прахуляк таблетки аспирин и един белтък. Тази примес се нанася върху лицето за 15-20 минути и по-късно се изплаква с вода. Може да си вършиме маската 1-2 пъти седмично.
Друга маска, която да изпробвате, е тази с 1 с.л. брашно и 2 с.л. кисело мляко. Задръжте на лицето не повече от 20 минути, след което изплакнете с хладка вода. Прилагайте я към месец. Може да я вършиме 1-2 пъти в седмицата.

Суровият картоф подкрепя еластичността и здравината на кожата. Той също е отлично средство за битка с бръчките.
Нарежете един недопечен картоф на шайби. Поставете ги на лицето си и задръжте към 15 минути. Няколко капки лимонен сок също биха засилили резултата.

Захарта е превъзходен домакински ексфолиант, който добре почиства кожата и отстрани непотребните замърсявания и омазняване.
Добре е да вършиме маските с кафява захар. Използвайте 2 с.л. захар, 1.с.л. зехтин и няколко капки лимонен сок. Сместа се втрива деликатно в кожата с леки масажиращи придвижвания за към 30 секунди, след което се измива с хладка вода. Може да прилагате тази процедура 1-2 пъти седмично.
Опитайте и различен вид – малко захар с равни елементи лимонен сок и мед. Лицето се масажира с тази примес и се оставя не повече от 5-10 минути, преди да бъде изплакнато. Отново е добре да прилагате лечението до 2 пъти в седмицата.
Отличен ексфолиант може да се направи и от резени лимон, върху които да поставите захар. Почистете лицето си с лимоните, изчакайте 10 минути и измийте.

Маската, приготвена от яйчен белтък, е извънредно ефикасна за кожата. Прави я мека и доста гладка на досег.
Почистете добре лицето си и нанесете върху него тъничък пласт от белтъка с пръсти или с доста мека четка. Наблегнете на местата, където имате най-вече черни точки. Оставете го за към 15 минути да изсъхне. Няма по какъв начин да не усетите по кое време се е втвърдил задоволително. Изтрийте маската с влажна и топла забрадка доста деликатно.

Содата отстранява непотребните замърсявания, мазнини и мъртви кафези. Тя също подкрепя балансирането на рН и е мощно средство против проблематично акне, с помощта на своите противовъзпалителни качества.
Смесват се 2 с.л. сода за самун и в с.л. хладка вода. Тази примес се нанася върху кожата на лицето с кръгови придвижвания за няколко секунди. Измива се с вода. Процедурата се повтаря по веднъж дневно за към седмица, след което стартирате да вършиме по-дълги паузи във времето.

Краставицата има естествено стягащо деяние за кожата, усъвършенства нейния искра и текстура.
Вземете една прясна краставица, настържете я благодарение на ренде и изстискайте сока от нея. Добавете лимонен сок или розова вода, в случай че желаете. Потопете памучен тампон в сместа и приложете в тази област на лицето, където имате най-вече разширени пори. Оставя се по този начин за към 20 минути и се изплаква с хладка вода. Прилагайте този способ всеки ден в продължение на месец и ще забележите страхотния резултат.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР