Всеки човек се нуждае от дом, но не всеки разполага

...
Всеки човек се нуждае от дом, но не всеки разполага
Коментари Харесай

Идеалният момент за жилищен кредит и собствен дом

Всеки човек се нуждае от дом, само че не всеки разполага със средствата, с цел да го закупи. При възходящите цени на парцелите в последните години, множеството хора у нас нямат нужната сума, с цел да придобият свое жилище. За да осъществят това желание, на помощ идват ипотечните заеми.
Жилищните заеми са най-често срещаните ипотечни заеми, а закупеният жилищен парцел служи като поръчителство по заема. Периодът им за погасяване кардинално е по-дълъг (обикновено над 10 години) от този по потребителските заеми, а лихвата е по-ниска, поради по-сигурното поръчителство.

Настоящите условия за изтегляне на жилищен заем са повече от подобаващи – сега се следят евентуално най-ниските лихви в най-новата история на България. Стабилната стопанска система, ниска безработица и възходящи приходи карат от ден на ден хора да подхващат покупка на личен дом, теглейки заем.
Но пазаруването на жилище е значимо и дълготрайно решение, което изисква сериозна подготовка. Това е развой, преминаващ през разнообразни стадии, при който би трябвало деликатно да проучите и сравните другите предложения, до момента в който откриете най-подходящия и преференциален за вас вид. Най-добре е да потърсите услугите на кредитен съветник, с цел да получите професионални препоръки и да вземете най-правилното решение.
Масовият ипотечен заем е за интервал от 20-25 години. Според това каква вноска могат да си разрешат, някои клиенти избират по-кратък, други по-дълъг период на заема. Колкото е по-кратък интервала, толкоз по-малко лихви ще бъдат изплатени, само че би трябвало да се внимава с размера на вноската, тъй като в случай че е по-висока, даже дребни разтърсвания в месечните приходи може да слагат под въпрос изплащането на заема.

Преценете действително финансовите си благоприятни условия, изчислете каква сума може да си позволите да изтеглите и каква месечна вноска бихте могли да изплащате безпроблемно. Трябва да предвидите и вероятността, че в бъдеще променливата рента може да се увеличи и вноската да нарасне.
Имайте поради, че вноската по всички заеми не трябва да надвишава 35-45% от размера на чистите ви приходи, с цел да нямате усложнения при изплащането ѝ. В никакъв случай не трябва да теглите заем с вноски, които са на прага на опциите ви за погашение, още към сегашния миг.
Едно от значимите условия, с цел да ви одобрят за ипотечен заем, е да имате добра кредитна история, което значи да сте обслужвали заплащанията по заемите си в точния момент. Към момента на кандидатстване за жилищен заем може да имате и други настоящи кредитни отговорности. В множеството случаи това няма да ви попречи да бъдете утвърдени за жилищния заем, само че има възможност да получите по-малка сума на заема, в случай че чистите ви месечни приходи не са задоволителни за погашение на желаната вноска и на настоящите ви кредитни отговорности.

Банките нормално отпускат заем, който се равнява на към 80-85% от пазарната стойност на парцела. Останалата част от цената се покрива от купувача – това е така наречен първична вноска или самоучастие.
Важно е да се прави разлика сред покупна цена на парцела и пазарна стойност. Цената, която сте се съгласили да заплатите на купувача, не постоянно съответствува с пазарната стойност, която се дефинира от самостоятелен оценител на недвижими парцели. В случай че, пазарната стойност е по-малка от покупната цена следва да предвидите повече лични средства, защото банката ще финансира най-много 80-85% от пазарната стойност.
Нагласите на хората в България са в унисон с удобните лихвени условия. 55% от хората, които не живеят в лично жилище, възнамеряват да закупят такова, а близо половината от тях показват жилищния заем като главно средство за финансирането му. Данните са от национално представително онлайн изследване у нас, направено от Gemius България по поръчка на Пощенска банка.

За последното тримесечие банката регистрира нарастване от близо 40% в получените претенции за нови жилищни заеми по отношение на същия интервал на предходната година. Най-много жилища се търсят в огромните градове – София, Пловдив, Варна и Бургас, които образуват към 75% от новите заявки за ипотечен заем в банката. Средният размер на заема също бележи растеж, като доближава малко над 55 000 евро. Най-често жилищен заем употребяват хора с висше обучение, на възраст сред 30 и 40 години, фамилни и със междинен приход от 900 до 2000 лв. на месец.
С цел даване на цялостна експертна консултация и финансови решения, които да са все по-лесно налични за клиентите, Пощенска банка разполага с 30 профилирани центъра за жилищно кредитиране в 9 от огромните градове в България.
За да отговори на упованията на клиентите си, банката предлага и нов жилищен заем с до 3 години закрепена рента. Така клиентите са сигурни, че вноската им няма да се увеличи в първичния интервал на заема, което е изключително значимо, тъй като най-големите разноски, свързани с новия дом, са точно при започване на периода на заема.

Към жилищния заем има и спомагателни преимущества като благоприятни условия за отстъпки, парични бонуси и пакетни стратегии за сложно банково обслужване, застрахователните пакети " Живот ", " Бонус дом "  и други Потребителите могат да заявят и неповторимия за пазара " Спестовен жилищен заем ", при който част от главницата автоматизирано става безлихвена, според от размера на спестяванията на клиента в банката.
По този метод може доста да се понижат разноските за лихви или даже заемът да се погаси с няколко години по-бързо, без да се вършат спомагателни заплащания.
Допълнителна информация за жилищните артикули на Пощенска банка можете да научите на уеб страницата на банката, в профилираните центрове за жилищно кредитиране и офисите на банката, посредством консултация с мобилен банков специалист или онлайн видео консултация през Skype.
Покупката на неподвижен парцел е дълготрайна инвестиция, която подсигурява сигурност и успокоение за бъдещето. Но тя би трябвало да е резултат от добра подготовка, премислен и осведомен избор, съгласуван с опциите ви освен в сегашното, само че и в дълготраен проект. Купете си жилище, което да пасва на вашите потребности и живейте в него дълго и щастливо.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР