Временно изпълняващият длъжността кмет на район „Младост” в София –

...
Временно изпълняващият длъжността кмет на район „Младост” в София –
Коментари Харесай

„Младост” пак е без кмет, заместникът на Иванчева напусна

Временно изпълняващият длъжността кмет на регион „ Младост” в София – Владимир Клисуров подаде оставка. Това се случва няколко дни, откакто Столичният общински съвет го избра за краткотрайно изпълняващ кмет на региона.

Клисуров зае на мястото на кметицата Десислава Иванчева, която беше задържана с рушвет.

Ето кой сяда на стола на Иванчева в „ Младост”

Своето решение Клисуров е оповестил в профила си в обществената мрежа Facebook, като измежду претекстовете да подаде оставката си е показал, че не може да се оправи със задачата си на кмет.

„ Взех и едно друго решение. Вече го разгласих на екипа на районната администрация и на кмета на София госпожа Йорданка Фандъкова. То касае моята оставка. Тук ще се опитам да обясня претекстовете за нея. Накратко, аз съм член на самодейността „ Зелен Младост” и отхвърлям да си „ мацам “ ръцете с унищожаването на зелените площи на „ Младост”. Столичен общински съвет не се съобрази с главно мое право – да откажа избран пост или служба, което направих с заявения ми самоотвод.

Още повече, че с сътрудника арх. Румен Русев отправихме консенсусно предложение той да поеме кормилото на районната администрация. Мнението ни не бе зачетено. Всъщност нещо обикновено за тази „ правова” страна. Но

в тази политическа игра аз не искам да съм пионката .

Пионката, която като член на „ Зелен Младост” да пусне градежите, които госпожа Иванчева съумя да стопира. И поради които видяхте какво ѝ се случи, по сюжет, за чието авторство всички надълбоко в себе си се досещате. Не желая да преча и на следствието и в един миг да бъда упрекнат, че съм останал, с цел да замитам следи”, написа в изказването си Клисуров.

Ето и цялото изказване:



ВИЖТЕ СНИМКИ НА ИВАНЧЕВА В СЪДА В ГАЛЕРИЯТА НИ

Кметът на „ Младост “ Десислава Иванчева, нейният заместител Биляна Петрова и Петко Дюлгеров бяха арестувани при акция за корупция и им бяха повдигнати обвинявания за рушвет предходната седмица. Иванчева и Петрова бяха задържани на 17 април с 56 хиляди евро рушвет в колата ѝ. Банкнотите - 70 хиляди евро, 14 хиляди от които взима медиаторът, са били маркирани, а по ръцете на Иванчева, съгласно прокуратурата, са били открити следи от веществото, което демонстрира, че тя е пипала парите. Адвокатът ѝ Марин Марковски отхвърля това. Бизнесменът Александър Ваклин подаде сигнал, че му бавят уведомителните процедури за градеж. За да ги има постройките, съгласно спецпрокуратура, Иванчева поискала 500 000 евро.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram .
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР