Временно изпълняващият длъжността главен прокурор Борислав Сарафов разпореди проверка по

...
Временно изпълняващият длъжността главен прокурор Борислав Сарафов разпореди проверка по
Коментари Харесай

Сарафов ще проверява какво се случва с делата на трупчета

Временно изпълняващият длъжността основен прокурор Борислав Сарафов разпореди инспекция по така наречен " каузи на трупчета " - следствията на прокуратурата, които към момента не са завършили, по производства за закононарушения, осъществени от политици, съдии, прокурори и следователи. Това излиза наяве от прессъобщение на прокуратурата.

Екип от осем прокурори от Върховната касационна прокуратура ще открива спазен ли е правилото за инцидентен асортимент за систематизиране на делата, каква е срочността и ритмичността на следствията, работили ли са навреме наблюдаващите прокурори при практикуване на своите пълномощия по управление и контрол по досъдебните производства, взетите във връзка с обвинените лица ограничения за процесуална насила и други въпроси.

На инспекция ще бъдат подложени както неприключените досъдебни производства, по този начин и спрените досъдебни производства. Ревизията ще обхване и закононарушенията срещу Републиката, които се смятат за действия с извънредно висока степен на социална заплаха.

Прокуратурата ще изготви специфичен отчет за това, който ще бъде подготвен до 7 август, а контролът по осъществяването му е предоставен на заместител основния прокурор Мария Павлова.

Новината за това идва седмица, откакто Иван Гешев беше заменен на поста основен прокурор от своя заместител и началник на Националната следствена работа Борислав Сарафов. Преди да бъде отхвърлен Гешев изиска имунитетите на няколко народни представители по разнообразни каузи, в това число тези на водача на ГЕРБ Бойко Борисов и съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков.

Бившият длъжностен министър на вътрешните работи Иван Демержиев твърдеше по-рано през май, че в прокуратурата има редица каузи, които са на трупчета и се бавят.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР