Временна парламентарна комисия, която трябва да установи всички факти и

...
Временна парламентарна комисия, която трябва да установи всички факти и
Коментари Харесай

Събира се временната парламентарна комисия за Панаира

Временна парламентарна комисия, която би трябвало да откри всички обстоятелства и условия към Пловдивския панаир от 2016 година до момента, ще заседава през днешния ден.

Изслушване на Бойко Борисов и Георги Гергов ще е първото, което ще предложи Демократична България, заяви към този момент в ефира наДарик радио Пловдив депутатът от града на тепетата от обединяването Йордан Иванов.

Изслушването е значимо, тъй като страната се е отказала от своя дял още през 2016 година и тъй като всичко това се случва по време на ръководството на ГЕРБ, стимулира се пловдивският народен представител. По думите е, „ значимо е хората да схванат какви сделки е имало сред кметовете на Варна и Пловдив, какво е дадено на Георги Гергов “.

Иванов обаче смята, че предлагането ще бъде неодобрено.

„ Неизпълнението на решението на кмета на Варна Иван Портних вреди с 1/4 милиарда лв. и това предстои на наказателна отговорност. Портних, Здравко Димитров, ръководителите на Общинските препоръки на Варна и Пловдив също би трябвало да бъдат изслушани, с цел да стане ясно каква е истината “, сподели още пловдивският народен представител.

Според юристите на ППима правно съображение Министерството на стопанската система да си вземе акциите от Община Варна и да ги внесе в държавния депозитар, заяви в ефира Дарик радио и пловдивският народен представител от Политическа партия Росен Костурков.

„ Тези акции са дадени безплатно и би трябвало да бъдат върнати на страната без покупко-продажба. Реалната пазарна оценка на панаира е 20 милиарда лева “, изясни Костурков, депутат от Политическа партия.

Очаква се в дневния ред на съвещанието на образуваната парламентарна комисия да бъде вкарана и декларацията, признато от Общински съвет на Пловдив за връщане на варненските акции на Панаира в града на тепетата.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР