Министърът от военния кабинет на Израел, Бени Ганц, постави ултиматум

...
Министърът от военния кабинет на Израел, Бени Ганц, постави ултиматум
Коментари Харесай

Военният министър на Израел с ултиматум към Нетаняху

Министърът от военния кабинет на Израел, Бени Ганц, сложи ултиматум на премиера Бенямин Нетаняху. Той съобщи, че ще подаде оставка, в случай че до 3седмици (8 юни)не бъде създаден и признат проект за следвоенното ръководство на Ивицата Газа, заяви France 24.

" Цивилните би трябвало да ръководят Газа и да положат основите на различна власт, която не е нито " Хамас ", нито Абас. Ако Вие, господин министър председател, поставите нацията над персоналните ползи и последвате пътя на Херцел, Гурион и Рабин, ще намерите в мен съдружник в битката. Но в случай че изберете да повлечете страната в бездната, аз предпочитам да напусна кабинета ", съобщи Ганц.

По думите му до момента в който Израел обезпечава сигурността, би трябвало да бъде направена американска, европейска, арабска и палестинска администрация.

" Ако поставите националното над персоналното, ние сме с вас в тази битка. Но в случай че изберете пътя на фанатизма и поведете нацията към бездна, то ние ще бъдем принудени да се оттеглим от държавното управление ",допълни членът на военния кабинет и главен политически противник на Нетаняху.
Разделението в израелското държавно управление се изостря
Министърът на защитата Йоав Галант, третият член на кабинета, също прикани за проект за палестинска администрация и съобщи в тирада тази седмица, че не би се съгласил Израел самичък да ръководи Газа.

Междувременно Съединените щати упорстват за съживена Палестинска власт, която да ръководи Газа благодарение на Саудитска Арабия и други арабски страни преди възможното основаване на страна. Очаква се съветникът по националната сигурност Джейк Съливан да прокара тези проекти при визитата си в Израел в неделя. Досега Нетаняху ги е отхвърлял. Но ултиматумът на Ганц може да понижи опциите му за маневриране.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР