Врачанският окръжен съд днес отново остави без уважение искане на

...
Врачанският окръжен съд днес отново остави без уважение искане на
Коментари Харесай

Съдът поряза мераците на мъж, пребил до смърт и ограбил дядо във Врачанско

Врачанският областен съд през днешния ден още веднъж остави без почитание искане на обвинения Г. Б. да бъде променена наложената му мярка за неотклонение „ задържане под стража “ в по-лека. Той е притеглен в качеството на обвинен от Окръжна прокуратура – Враца за това, че на 08.06.2022 година в частен дом в с.Търнак, при изискванията на рисков рецидив, е лишил парична сума в размер на към 4000 лв. от владението на притежателя й С. Д. от същото село с желание незаконно да я присвои, като е използвал за това мощ и действието е съпроводено с сложна междинна телесна щета, от която на 08.07.2022 година е настъпила гибелта на потърпевшия С. Д.
Предишното искане на обвинения Г. Б. за изменение на мярката му за неотклонение от „ задържане под стража “ в по-лека, което Окръжен съд – Враца също остави без почитание, е от септември 2022 година
Съдът установи, че от първичното задържане на Г. Б. до момента е изминал интервал от седем месеца и двадесет и четири дни, който не надвишава оптималния период на задържане, очакван в наредбата на член 63, алинея 4 Наказателно-процесуален кодекс, в тази ситуация една година и шест месеца. Събраните доказателства към сегашния миг поддържат обоснованото съмнение за допустима съпричастност на обвинения към действието, предмет на повдигнатото му обвиняване. Продължава да е налична установената при първичното задържане на Г. Б. действителна заплаха да извърши закононарушение. От приложената информация за съдимост е видно, че той е осъждан неведнъж, главно за закононарушения срещу собствеността. Той е с неприятни характеристични данни по местоживеене, като съдът регистрира и методът, по който е осъществен грабежът - посредством нанасяне на тежък побой над безсилен, самотно живеещ възрастен човек, на който са породени съществени травматични увреждания, довели до гибелта му, с демонстрация на свирепост, каквато не е била нужна за дотъкмяване на действието. Съдът реши, че все още липсват доказателства здравословното положение на Г. Б. да е влошено и да е спънка той да остане в следствения арест.
Определението на Окръжен съд – Враца не е дефинитивно и може да бъде обжалвано и протестирано в тридневен период от през днешния ден пред Апелативен съд – София.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР