Софийският градски съд (СГС) отказа да пусне от ареста бившия

...
Софийският градски съд (СГС) отказа да пусне от ареста бившия
Коментари Харесай

СГС отказа да пусне от ареста бившия дипломат Красимира Трифонова, обвинена в убийството на зет си

Софийският градски съд (СГС) отхвърли да пусне от ареста някогашния посланик Красимира Трифонова, упрекната дружно с щерка ѝ Габриела в убийството на шурей ѝ Пейо Пеев. Решението на съда не е дефинитивно.

Още за претекстовете на съда:

С мотив, че е почтена и желае да е отвън ареста, с цел да спомага на проверяващите да открият същинските причинители на тежкото закононарушение, Трифонова изиска по-лека мярка. Дъщеря ѝ, която е и брачна половинка на убития Пеев - Габриела Савова, от месец е под домакински арест, което провокира поредност от митинги, в това число и през днешния ден.

Бившата дипломатка и юристът ѝ изложиха и медицински аргументи за по-леката мярка за неотклонение, както и изказвания за тормоз в ареста.

Прокуратурата изясни, че на няколко пъти Красимира Трифонова е била на проучвания и че няма данни положението ѝ да е такова, че не може да е под стража. Обясни още, че сигналите, подавани от обвинената за тормоз и напън, са препратени в Министерство на вътрешните работи и по тях се работи.

Според арбитър Силвия Русева не е разколебано обоснованото предположени, че в съучастничество Трифонова и щерка ѝ са удушили, а по-късно и запалили тялото на Пейо Пеев. Определи някогашната дипломатка като персона с доста висока социална заплаха, която на независимост може да извърши друго закононарушение.

Затова и най-адекватната мярка за неотклонение, съгласно арбитър е Русева, е продължение на задържането под стража на Красимира Трифонова.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР