Войната в Украйна предизвика налагането на множество санкции от страна

...
Войната в Украйна предизвика налагането на множество санкции от страна
Коментари Харесай

Медведев: Не разполагам с никакъв отговор дали ще участвам на Уимбълдън

Войната в Украйна провокира налагането на голям брой наказания от страна на редица международни организации към Русия, чиято цел бе да подбуден съветския президент Владимир Путин към прекратяване на профилираната интервенция. Водещите тенис органи също постановиха репресии върху съветските и беларуските състезатели, отстранявайки националните им отбори от отборните съревнования и също по този начин премахвайки от формалните профили на играчите флага на родината им.

Всички те обаче, отпред със международния №1 Даниил Медведев, са под угрозата да пропуснат тазгодишното издание на Уимбълдън, откакто спортното министерство на Англия обмисля налагането на още по-сериозни рестрикции към руснаците и беларусите, отстранявайки ги от най-старата тенис конкуренция. Условието те да бъдат позволени до присъединяване на All England Club е всеки състезател да показа " доказателства ", че не поддържа дейностите на Путин.

Медведев бе първият, който разяснява тематиката, откакто бе запитан на конференцията си в Маями по отношение на проектите си за вероятно присъединяване на Уимбълдън, на което отговори по този начин:

" Истината е, че се пробвам да мисля шампионат за шампионат. Постоянно се появяват нови правила и разпореждания, които би трябвало да спазим, с цел да се състезаваме. В момента обаче съм тук, в Маями. Мога да играя и съм благополучен, че мога да върша това, което обичам. Искам да промотирам спорта на всички места по света. Винаги ще има неприятни и положителни моменти.

Това е методът, по който се усещам на всяка една конкуренция. В момента мога да играя обикновено и се веселя за това. Все още не разполагам с никакъв отговор за Уимбълдън ", приключи международният №2.

Източник: FirstSportz

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР