Войната в Украйна е пред ново пренареждане на силите заради

...
Войната в Украйна е пред ново пренареждане на силите заради
Коментари Харесай

Русия чака появата на Leopard 2 в Украйна и подготвя своя отговор

Войната в Украйна е пред ново пренареждане на силите поради бойната техника. След противотанковите ракети " Джавелин ", дроновете " Байрактар " и " Шахид " и комплекса HIMARS, през идващите месеци посоката на развиване на спора ще е подвластна от представянето на западните танкове, с които Киев се надява да организира ново контранастъпление - и точно по тази причина Русия към този момент готви своите ответни ограничения.

Все още не е ясно какъв брой броя от немските танкове " Леопард 2 " ще бъдат предоставени на Украйна от западните съдружници, само че с изключение на тях на бойното поле в околните месеци ще бъдат и най-малко 14 английски " Чаланджър 2 " и 31 американски " Абрамс ". Това са три от най-хубавите съществени бойни танкове в света.
 Leopard 2 - танкът, с който Украйна желае да завоюва войната
Какво съставлява танкът, с който Украйна желае да завоюва войната

Бойната машина може да даде на Киев доста преимущество, само че не липсват и опасности

При добра подготовка на екипажите и потребление на машините в задоволително количество по обещано направление, те имат капацитета да пробият съветската защита, да вземем за пример - в посока основния за връзката на Крим с Русия Мариупол.

Една огромна " лека " ракета

И най-хубавият танк обаче е просто движеща се цел за авиацията. Затова и в региона на бойните дейности преди дни беше видян щурмови вертолет Ми-28НМ с новата противотанкова ракета ЛМУР (лека многоцелева управляема ракета) " Изделие 305 ", оповестява Defense Blog.

Със своите 105 кг, тя е " лека " единствено спрямо другите системи за заличаване на бронетехника в съветския боеприпас като " Атака-1 " и " Вихр-1 ", които са с на половина по-малко тегло. Нейната разработка стартира към 2007 година, като тя е съпроводена с доста забавяния, кавги и отчасти преустановяване на програмата, довело до правосъдни каузи. Едва през 2021 година ракетата беше показана обществено, като се счита, че няколко бройки са били тествани в Сирия.
 Снимка 604433
Източник:

Публичен дебют в украинският спор е значим за Русия и тъй като макар спора и глобите, въпреки всичко остава опцията страната да изнася оръжие. Новата ракета все още не е изнасяна в чужбина. При цена от 227 000 $ за численост, тя излиза много " солено " на съветските въоръжени сили, само че положително показване може да стимулира политическите и военните управления на страни като Индия и Китай да създадат покупка на експортна трансформация.
 Финландия купува ракети от Швеция и Израел, със средства по ускорена стратегия за въоръжаване
Финландия купува ракети от Швеция и Израел, със средства по ускорена стратегия за въоръжаване

Двете покупко-продажби са на почти идентична стойност

ЛМУР има хибридно оптично/инфрачервено ориентиране, към 14,5 км военен радиус, 25-килограмова бойна глава и може да се изстрелва както от наземна установка, по този начин и от въздуха. Именно на борда на щурмови вертолет Ми-28НМ ЛМУР беше снимана за първи път в небето на Украйна, като съгласно съветски издания през този месец на фронта е почнало внедряването на другия военен хеликоптер, който може да употребява ракетата - Ка-52М.

Има подозрения, че с ЛМУР са атакувани хранилища на украинската войска още през лятото, само че все още това не е доказано от Москва.

" Частни " танкове

Голяма част от най-тежките сражения в Украйна руснаците водят не с постоянната си войска, а със силите на частната военна компания " Вагнер " на близкия до Владимир Путин предприемач Евгений Пригожин. Именно те е доста евентуално и първи да се срещнат с предоставената на Украйна западна бронетехника. Наемниците имат разполагаем и бронирана техника, като изображения в Telegram демонстрират най-новата им облага - танкове Т-90С " Бхишма ", експортен вид за Индия.
 АП: Сърбия скрито се въоражава с ракети и Противовъздушна отбрана системи от Китай
АП: Сърбия скрито се въоражава с ракети и Противовъздушна отбрана системи от Китай

Шест транспортни самолета Y-20 на китайските военновъздушни сили са кацнали на гражданското летище в Белград тази събота

Т-90С се отличава с усъвършенствани въоръжение, маневреност и отбрана. Бойната машина е на въоръжение освен в азиатската страна, само че и в ред други армии по света и се счита за един от най-успешните експортни артикули на съветския военно-промишлен комплекс. Цената на численост е над 4 млн. $, което отново е доста по-евтино в съпоставяне със западните мостри.
 Снимка 604432
Източник:

Доставката на " индийския " модел стартира през 2001 година, като в Русия са създадени към 150 броя, а в допълнение още 1300 са направени по лиценз. Алжир има над 600 единици. И двете страни имат повече бройки Т-90, в сравнение с Русия.

Производството сега е затруднено от глобите, наложени на страната. Не е ясно от кое място са пристигнали сниманите в обществените мрежи Т-90С, като съгласно онлайн изданието Frontier India допустимо пояснение е че са хвърлени в пердах машини, които преди войната са били превозени в Русия за ремонт и рационализация. Не е ясно обаче дали в Делхи са разрешили това и, в случай че да, то при какви условия.

Според самостоятелните наблюдаващи от Oryx такива танкове за експорт към този момент е употребила и съветската войска, като дори е изгубила най-малко три от тях.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР