Войната преминава в нова фаза – виждаме повече позиционни действия

...
Войната преминава в нова фаза – виждаме повече позиционни действия
Коментари Харесай

Божилов: Войната в Украйна промени света, системата за сигурност и международните отношения

„ Войната минава в нова фаза – виждаме повече позиционни дейности да се водят на територията на Украйна. И двете воюващи страни укрепват позициите си. “

Това разяснява някогашният заместник-министър на защитата Йордан Божилов в ефира на „ Българска национална телевизия “ по отношение на наближаващата годишнина от започването на войната в Украйна – 24 февруари 2022 г . Според него Русия се приготвя за атака , тъй че да завземе територии и да покаже на народа си, че там се случва нещо, което е в техен интерес.

Войната промени света, интернационалните връзки, системата за сигурност, както и двете участнички в нея, безапелационен е Божилов. Според него спорът е затвърдил единството в Европейския съюз и НАТО.

„ Свидетели сме на невиждано единогласие при взимане на решения, невиждано единение във връзка с оценката за това кой е агресор “, посочи той, допълвайки, че в същото време към момента има огромно разделяне в обществото ни и в доста европейски страни. По думите му съветската експанзия има директно отрицателно въздействие върху сигурността ни.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР