Войната на Русия в Украйна навлиза в критична фаза благодарение

...
Войната на Русия в Украйна навлиза в критична фаза благодарение
Коментари Харесай

Войната в Украйна навлиза в критична фаза! Говори Столтенбер...

Войната на Русия в Украйна навлиза в " сериозна фаза " с помощта на украинската контраатака. Това съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, представен от ДПА.

" Украинските сили съумяха да възпрат офанзивата на Москва в Донбас, удариха зад съветските линии и си възвърнаха територия ", сподели той на взаимна конференция в Брюксел с държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън. " Само през последните няколко дни виждахме ново придвижване както на юг в Херсон, по този начин и на изток в района на Харков ", добави той.

По думите му това демонстрира " храбростта, уменията и решимостта " на украинските сили, а също, че " нашата поддръжка трансформира нещата на бойното поле всеки ден ".

Според Столтенберг солидарността на Запада към Украйна не би трябвало да отслабва макар енергийната рецесия и повишението на разноските за живот.

" Цената, която плащаме, се мери в пари, до момента в който цената, която украинците заплащат, се мери с живот ", сподели той и добави, че " всички ние ще платим доста по-висока цена, в случай че Русия и други властнически режими видят, че експанзията им бива възнаградена ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР