Вотвоюван от руските войски район украински следователи са открили килия,

...
Вотвоюван от руските войски район украински следователи са открили килия,
Коментари Харесай

Украински правозащитник: Руснаци са малтретирали деца от Херсон в детска килия

Вотвоюван от съветските войски регион украински следователи са разкрили килия, в която са били арестувани и измъчвани деца, съобщи Ройтерс, като се базира на почитан украински правозащитник, съобщи Българска телеграфна агенция.

Комисарят по правата на индивида на украинския парламент Дмитро Лубинец

сподели, че килията се намира в един от четирите центъра за изтезания, ръководени от съветски военни в Херсон – град в Южна Украйна, който беше зарязан от промосковските сили предишния месец. Русия отхвърля да взема на прицел или да малтретира цивилни.

Лубинец, който показа поредност от отчети, в които се повдигат обвинявания в изтезания ,

сподели, че изискванията са били по-лоши, в сравнение с в места за задържане, разследвани в други отвоювани региони. " Открихме 10 стаи за изтезания в Херсонска област, четири в град Херсон ", съобщи той на конференция пред публицисти. " В една от стаите за изтезания открихме настрана помещение – килия, в която са били затворени деца … даже окупаторите я наричали по този начин – детска килия ", добави той.

Килията се различавала от прилежащите стаи само по това, че окупаторите сложили тънки постелки на пода ,

уточни украинският правозащитник. " Документирали сме, че на децата не е била предоставяна вода, давали са им вода през ден. На процедура не са им давали храна ", сподели още Лубинец.

" Те са употребявали психически напън. Те са им споделили, че родителите им са ги изоставили и няма да се върнат " .

По негови думи едно 14-годишно момче е било арестувано, тъй като снимало развалено съветско военно съоръжение. " Това са били деца, които в очите на нашествениците, са оказвали опозиция ", съобщи Лубинец.

Агенция Ройтерс отбелязва, че Лубинец не е дал доказателства за изказванията си и тя не е съумяла да удостовери тяхната меродавност.

На заглавната фотография: Според прокурор това е постройка, използвана от съветските сили като място за изтезания в Херсон, Украйна, 8 декември 2022 г.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР