Жена с церебрална парализа изуми потребителите на социални мрежи, след

...
Жена с церебрална парализа изуми потребителите на социални мрежи, след
Коментари Харесай

Как жена с церебрална парализа се научи да се гримира

Жена с церебрална парализа изуми потребителите на обществени мрежи, откакто сподели по какъв начин се е научила да се гримира макар провокациите на здравословното си положение. 

(Във видеото може да научите повече за: ВЪПРЕКИ ДИАГНОЗАТА: Жена с церебрална парализа роди крепко момиченце)

31-годишната Паола Гарсия е диагностицирана с церебрална парализа, когато е единствено на 6 месеца, само че тя отхвърля да схване положението си като ограничаване. Вместо това тя е прекарала живота си, адаптирайки се към качествата си, а това включва и това да се гримира сама.
               

На Гарсия, която живее в Калифорния, ѝ е мъчно да подвига предмети с ръце заради липса на мускулен тонус и мудни придвижвания, породени от церебрална парализа. Но тя споделя пред Newsweek, че с течение на времето се е приспособила да слага грим на цялото си лице, без да употребява ръцете си. Вместо това тя подпира четките и се накланя към тях, като употребява устата си, с цел да вземе другите движимости и гримове.

" Винаги съм обичала грима, даже преди да мога да се гримирам сама. Гримирането ме отпуска и е моята терапия. Преди да открия, че мога да употребявам дивана, не се гримирах, тъй като не можех да се оправя сама. Ако желаех да се гримирам, трябваше да помоля някой да ми го нанесе " , споделя тя.

Дните, в които е молила другари и родственици да ѝ оказват помощ, от дълго време са отминали, защото Гарсия е създала рутинна стратегия, която работи съвършено и тя не гледа обратно.

Ако не друго, тя споделя, че най-трудната част не е нанасянето на грима, а отварянето на някои от кутийките.

Гримирането ѝ може да отнеме сред 15 минути и два часа, според от блясъка. Но времето, което лишава, не е от голяма важност за Гарсия, тъй като просто творчеството и това, че го прави за себе си, и помагат да се откъсне от всички други житейски проблеми.
               

Какво съставлява церебралната парализа?

Церебралната парализа е неврологично заболяване, породено от увреждане на частите на мозъка, които управляват придвижването на мускулите, или когато тези елементи не се развиват задоволително добре. Трите съществени типа церебрална парализа са спастична, дискинетична и смесена.

Според Кливландската клиника признаците нормално се появяват в ранна детска възраст. Признаците могат да варират според от индивида, само че включват доста огромен или доста дребен размер на главата, липса на взаимоотношение, забавено развиване, некоординирани придвижвания, конвулсии и вдървеност.

Церебралната парализа е относително рядко срещано увреждане. Клиниката в Кливланд пресмята, че всяка година в Съединени американски щати се раждат сред 5500 и 13 100 деца с това заболяване.

Реакцията на обществените медии

Гарсия стартира да споделя грима си в TikTok (@misspaolastyles), с цел да покаже, че увреждането ѝ не я стопира и че е като всички останали. За това време тя е натрупала много почитатели в обществените мрежи, като едно видео е получило над 1,9 милиона гледания и повече от 45 000 лайкове.

" Харесва ми, че моите видеоклипове могат да оказват помощ на други хора като мен да видят, че е допустимо да се живее обикновено, все пак, което другите мислят. Харесва ми да сътворявам наличие, като в същото време покачвам осведомеността и възпитавам хората за уврежданията ", споделя Гарсия.

  " В момента, в който се появят нови познания за хората, които се интересуват от това, по какъв начин да се възползват от тях: " През множеството време получавам прелестни подкрепящи реакции, само че от време на време получавам и ненавист за това, че обявявам видеоклипове. Обичам да чета известия от хора, които споделят, че ги въодушевявам или че моите видеоклипове им оказват помощ да преминат през сложни моменти " , продължава тя.

Преди да се трансформира във вирусна сензация на TikTok, Гарсия в никакъв случай не би си показала, че това може да се случи, само че не може да бъде по-благодарна. Съчетаването на уроците по грим и обществените медии ѝ е разрешило да комбинира двете си обичани средства и да сътвори любяща онлайн общественост.

Гарсия си завоюва похвали за това, че споделя действителността на живота с церебрална парализа и отхвърля да разреши на положението си да я спре. Сред 350-те коментара към един от видеоклиповете ѝ в TikTok един човек дава отговор : " Човече, ти се гримираш по-добре от мен. "

Друг човек написа: " Ти си началник във всеки един аспект! "

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 

 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР