Тази седмица Google ще представи новото поколение на мобилната операционна

...
Тази седмица Google ще представи новото поколение на мобилната операционна
Коментари Харесай

5 практични новости, които идват с Android 15

Тази седмица Гугъл ще показа новото потомство на мобилната операционна система Android. Тя доближава своето 15-то потомство, като несъмнено, ще предложи и много новости.

Част от тях ще са образни, други (вероятно) ще са в областта на изкуствения разсъдък, или най-малко такива са упованията. И въпреки всичко, Гугъл не е запазила всичко в загадка, като към този момент се знаят много от нововъведенията в платформата, отбелязва GizmoChina.

Една от тях ще е опцията да намираме смарт телефона си даже и да не е обвързван с интернет. За задачата устройството ще употребява Bluetooth връзка, като ще изпраща сигнал до другите смарт телефони наоколо. Когато някой от тях засече сигнала, ще може да изпраща информацията по интернет до притежателя. Функцията ще изисква авансово активиране от страна на потребителя. Работи се и по версия, която да работи даже и при изключен телефон, само че тя ще е допустима с ново потомство устройства, чийто хардуер поддържа активиране на Bluetooth при изключване на смарт телефона.

Друга практична оригиналност е функционалност за разбор на положението на батерията. Подобен разбор към този момент има в смарт телефоните на някои производители, само че Android 15 ще го направи общоприета част от системата и надлежно наличен за всички. Чрез него те ще могат да виждат какво е положението на батерията, какъв брой действителен потенциал остава и така нататък

Следващата нова функционалност ще е архивиране на приложения. Тя ще резервира потребителските данни от приложението, само че ще изтрива множеството му съставни елементи. Така, когато потребителят реши още веднъж да конфигурира същата стратегия, тя ще бъде възобновена дружно с данните и ще е като че ли в никакъв случай не е била архивирана.

Много консуматори употребяват смарт телефоните си и за уеб камера. Често обаче са сюрпризирани, че качеството не е като на видеоклиповете, които устройството записва. Това е по този начин, тъй като има режим, който пести сила и надлежно понижава качеството. С новата функционалност потребителите ще могат да задействат първокачествен режим на уебкамерата. Така качеството на видеото ще е по-високо, само че и ще употребява повече сила, тъй че устройството ще изиска презареждане по-бързо.

Една от досадните страни на другояче практичните мобилни приложения, са множеството вести, които непрекъснато издават. Android 15 ще има функционалност за " изстудяване " на известията. Когато телефонът е заключен, а едно приложение стартира да издава поредни вести прекомерно постоянно, да вземем за пример някой чат, ще има уведомление единствено за първото известие, а останалите ще бъдат добавени образно, само че не и посредством тон или осцилация.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР