Волфсбург отнесе Фортуна (Дюселдорф) с 5:2 в среща от 26-ия

...
Волфсбург отнесе Фортуна (Дюселдорф) с 5:2 в среща от 26-ия
Коментари Харесай

Волфсбург си има свой Кристиано

Волфсбург отнесе Фортуна (Дюселдорф) с 5:2 в среща от 26-ия кръг на Бундеслигата след извънредно показване на централния си нападател Ваут Вегхорст. Холандецът вкара три от головете и подаде за другите два. Така отборът събра 42 точки и застигна шестия Байер (Леверкузен), който е с мач по-малко. За Фортуна това е 13-о проваляне, само че тимът може да е спокоен за мястото си, тъй като е на 11 точки от рисковата зона, а до края остават осем кръга.

Срещата беше първа за домакините, откакто стана ясно, че в края на сезона треньорът Бруно Лабадия ще си тръгне. Неговите ученици в никакъв случай до момента не бяха губили от противника от Дюселдорф, а през днешния ден трябваше да осъществят поврат.

Фортуна поведе след половин час игра след ювелирно осъществяване на пряк-свободен удар от Каан Айхан. Само четири минути по-късно обаче Адмир Мехмеди чукна кълбото над Михаел Рензинг за 1:1. Ситуацията с изравнителното попадение беше прегледана от ВАР, защото топката докосна ръката на Вегхорст малко преди достигането й до Мехмеди, само че реферите решиха, че не е имало предумисъл и зачетоха гола.

Nothing better than a goal on your birthday pic.twitter.com/kioWz3L9Sr
— Bundesliga English (@Bundesliga_EN) March 16, 2019
Волфсбург нанесе удара си в границите на пет минути през второто полувреме, когато Вегхорст осъществя на два пъти - в 54-ата и 59-ата минути, а сред тях се разписа и Робин Кнохе (57’) - отново след асистенция на холандеца.

Гостите съумяха да върнат един гол в 65-ата минута посредством Бенито Раман, като и тук се наложи използването на ВАР, тъй като и в тази обстановка топката се отби в ръката - в тази ситуация на футболиста на Фортуна. Арбитрите отново дадоха преимущество на атакуващия футбол и признаха гола.

“Вълците” обаче не позволиха друго попадение и завоюваха трите точки, като в 88-ата минута Вегхорст даже вкара още един път.

Wolfsburg are playing with a special edition shirt with the word “diversity” and the rainbow flag on it.

The club said it’s to " send out a clear message against discrimination. " #WOBF95 pic.twitter.com/Mhil9NuAgZ
— DW Sports (@dw_sports) March 16, 2019
В този мач домакините излязоха с фланелки в поддръжка на битката с хомофобията. МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
Бундеслига 26 кръг, събота 16 март  Волфсбург 5:2краен резулат  Фортуна Дюселдорф
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР