Наставникът на Манчестър (Сити) Хосеп Гуардиола изрази мнението си преди

...
Наставникът на Манчестър (Сити) Хосеп Гуардиола изрази мнението си преди
Коментари Харесай

Пеп Гуардиола: Ако не спечелим срещу Тотнъм, няма да спечелим и Премиър лийг

Наставникът на Манчестър (Сити) Хосеп Гуардиола изрази мнението си преди утрешното уверено посещение на " жителите " на Тотнъм. " Гражданите " изостават с една точка от Арсенал, само че имат два дуела в запас, до края на сезона. На " артилеристите " им остава единствено един.

" Има компликации, само че ние знаем защо играем. Тотнъм е тим, с който играхме два пъти този сезон. Ако не спечелим, няма да спечелим Премиър лийг, тъй че това е, което би трябвало да създадем. Винаги е толкоз изискващо да играеш като посетител на Тотнъм, изключително през този сезон. Те са толкоз нападателни. На " Анфийлд " те губят с 4:0, само че не престават да се придържат към това, в което имат вяра.

Знаем какъв брой е мъчно да бъдем още веднъж в тази позиция за четвърта поредна купа, само че имаме нещо неповторимо пред себе си. Трябва да прочетем тъкмо играта, която желаеме да изиграем, и да я интерпретираме по най-хубавия метод.Правилното напрежение и фокус би трябвало да са налице. Ако играеш тези мачове прекомерно отпуснато, това е огромен проблем. Тотнъм играе за Шампионската лига, тъй че те имат голяма цел, само че и ние имаме голяма цел. Много пъти играехме в действителност добре против тях, само че не успявахме да вкараме гол или да спечелим ", стартира Гуардиола.

" Опитвам се постоянно да се приготвям по един и същи метод, с цел да почитам съперниците и да работя. Притискам играчите си да се показват добре, те вършат същото с мен. Не мислим нито за секунда за вчерашния или предишния сезон, постоянно става въпрос за идното предизвикателство. Извоювахме си правото да бъдем тук през този месец и аз съм доста удовлетворен. Харесва ми да съм тук, на нас ни харесва да сме тук. Има доста неща, които ми харесват, освен стигането на този стадий от сезона. Има 10 месеца, в които работим, с цел да стигнем до този миг ", продължи испанският експерт.

Гуардиола похвали особено мениджъра на Тотнъм Анге Постекоглу: " Изпитвам голямо почитание към него и неговия екип. Те вършат необикновен развой и са толкоз бързи в прехода, нападат пространствата толкоз бързо и са толкоз интензивни в пресата. Трябва да бъдем подготвени за 90 или 95 минути. Понякога играеш добре и вкарваш голове, от време на време вкарваш голове и това ти оказва помощ да играеш добре. На това равнище би трябвало да контролираш толкоз доста неща ".

Испанецът разяснява и физическото положение на част от своите футболисти: " Джак Грийлиш се възвърне от заболяването, а Нейтън Аке беше доста по-добре през вчерашния ден. Сега ще упражняваме и ще забележим дали той ще може да тренира по-късно през днешния ден ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР