Волфсбург надделя с 2:0 над Борусия (Дортмунд) в мач от

...
Волфсбург надделя с 2:0 над Борусия (Дортмунд) в мач от
Коментари Харесай

Волфсбург излъга Борусия Дортмунд и продължи серията без загуба

Волфсбург надви с 2:0 над Борусия (Дортмунд) в мач от 14-ия кръг на Бундеслигата. Попаденията за “вълците ” паднаха при започване на дуела, когато Мики ван де Вен се разписа още в 6-ата минута, и в добавеното време на дуела, когато прецизен бе Лукас Нмеча. По този метод домакините стопираха серията на гостите от три следващи победи и продължиха своята, която към този момент е четири следващи триумфа.

Отборът на Нико Ковач стартира доста нападателно дуела и съумяха да открият резултата още в 6-ата минута, когато Мики ван де Вен вкара първото си попадение освен за домакините, само че и въобще в немския футбол за 1:0.

Играчите на Борусия подвигнаха оборотите след позволеното попадение и единствено в границите на няколко минути те сътвориха две забавни положения пред вратата на Коен Кастеелс. В тези минути най-активен от дортмундци бе Донийл Мален, който стреляше най-често и създаваше доста проблеми на левия фланг за съперниците си.

Малко преди да изтече половин час игра Йонас Винг бе покрай удвояване на преднината на “вълците ”, само че ударът му мина над вратата на Грегор Кобел.

През второто полувреме двата отбора успяваха като че ли да се редуват в дейните си дейности в дуела, като всеки успяваше да вземе преимущество за къс интервал от време.

Футболистите на Един Терзич първи бяха покрай попадение на два пъти десетина минути след началото на второто полувреме, когато първо Гереро стреля рисково от фал, а по-късно Кастеелс трябваше да се намесва и след удар на Мукоко.

Малко по-късно на собствен ред домакините също на два пъти можеха да отбележат, само че на собствен ред Кобел сподели класа. Само за минута те си размениха по още едно положително състояние в 74-ата минута, когато първо Якуб Камински не съумя да преодолее стража на гостите останал очи в очи с него, а при идната офанзива Рафаел Гереро получи пас в пеналта, само че стреля в горната греда.

Така се стигна до добавеното време на дуела, когато Волфсбург стигна до второ попадение посредством Лукас Нмеча, което постави и точка на разногласието.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР