Военни летища в Саратовска и Рязанска област са били атакувани

...
Военни летища в Саратовска и Рязанска област са били атакувани
Коментари Харесай

Дронове атакуват руски военни летища

Военни летища в Саратовска и Рязанска област са били атакувани през днешния ден сутринта от дронове. Възможно е да са развалени нуклеарни ракетоносци, заяви Moscow Times. В обществените мрежи се появиха видеозаписи на гърмежи. 
Телеграм каналът Baza оповестява, че незнаен дрон е атакувал авиобазата " Енгелс 1 " в Саратовска област. Пострадали са двама души. Дронът е паднал на пистата за политане и кацане. Повредени са два самолета. 

До момента няма публична информация. Според канала  Astra потърпевшите са военни, а дронът е развалил бомбардировачи-ракетоносци Ту-95. 

Взрив е имало и на летището до Рязан. Там се е запалил бензиновоз, починали са трима души, шестима са ранени, съобщи РИА Новости. 
Украйна разгласи, че има дрон, който може да нанася удари във вътрешността в Русия, на разстояние 1000 км от границата. Като цел на този вид оръжие бяха посочени летищата в Саратов, Рязан и други, на които има военни самолети. Саратов и Рязан се намират на към 700 км по въздух от границата с Украйна. През ноември сателитният сервиз Maxar, който работи с Пентагона, популяризира фотоси от " Енгелс 1 " и " Енгелс 2 ", а " Шпигел " заяви, че съгласно усилената интензивност на летищата може да се съди, че Русия се готви за нов ракетен удар.  
 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР