Военната криза в Украйна помогна на селекцията на ЦСКА, предаде

...
Военната криза в Украйна помогна на селекцията на ЦСКА, предаде
Коментари Харесай

Новият в ЦСКА - рекордьор в Англия

Военната рецесия в Украйна оказа помощ на селекцията на ЦСКА, съобщи „ Труд бг “. Като свободен сътрудник от " Лвов " на " Армията " дойде централният бранител Енес Махмутович. Заради спора ФИФА разреши на всички да разтрогнат договорите си и ЦСКА работи стремително.

Махмутович пристигна в България от Зеница, където имаше среща с Ивайло Петев и воденият от него отбор на Босна и Херцеговина. Бранителят обаче не игра за националния на Люксембург, който загуби с 0:1. Махумович можеше да избира коя страна да съставлява - Черна гора, Сърбия, Косово или Люксембург. В последна сметка избра мястото, където е минал съвсем целия му живот. За Люксембург има 21 мача (и още четири за младежите).

Новото попълнение на ЦСКА започва кариерата си във " Фола Ещ ", където изкара три години и беше харесан от " Мидълзбро ". Още в дебюта си против " Нотс Каунти " вкара гол с глава за 3:3 в мач от шампионата за Купата на лигата. Така Махмутович стана първият футболист от Люксембург с попадение в британския професионален футбол.

През лятото на 2018-а " Мидълзбро " преотстъпва бранителя на " Йовил ", а след още една година - на нидерланския " Маастрихт ".

ЦСКА се нуждаеше незабавно от централен бранител след травмата на капитана Юрген Матей, който евентуално ще пропусне всички мачове до края на сезона. През зимата клубът продаде Карел Метс и Пламен Гълъбов. Но след контузията на Матей като стопери останаха единствено Томас Лам и Мено Кох.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР