Военна подкрепа за Украйна означава да пратим войски, а ние

...
Военна подкрепа за Украйна означава да пратим войски, а ние
Коментари Харесай

Каракачанов: Военна подкрепа за Украйна е да пратим войски, а няма какво да дадем

Военна поддръжка за Украйна значи да пратим войски, а ние няма какво да дадем. 25 години българските политици под външен напън рязаха българското въоръжение. Какъв сътрудник сме в НАТО, откакто сме останали без техника. Това сподели някогашният министър на защитата Красимир Каракачанов пред. Той е на мнение, че България не би трябвало да оказва военна помощ на Украйна.

Според почетния водач на Вътрешна македонска революционна организация съветското въздействие в България е доста по-силно, в сравнение с това в Северна Македония.

" България е освободена от Руската империя. Македония - не. Тя остава под турско иго ", сподели още Каракачанов.

" След 1948 година в тогавашна Титова Югославия самият Тито, разваляйки си връзките със Сталин и Съветския съюз, организираше политика, в която безусловно изкореняваше съветското, руското въздействие. В Македония това въздействие го няма. И това е една огромна неистина. За страдание тя се поддържа и от някои наши сътрудници, допускам от доверчивост, не от преднамереност. И надали не в случай че Македония не влезе в Европейски Съюз, ще я последва украинския сюжет. Това е несериозно. Защото Македония е член на НАТО. Европейски Съюз не дава никаква отбрана ", добави Каракачанов.

Според него политиката на Македония още от времето на Титова Югославия е да се постанова нова еднаквост и да се отхвърля съществуването на българи.

" Северна Македония, не бих споделил, че нищо не е направила, по времето на някогашния министър председател Заев имаше един-два опита в тази посока (б.р.-за приемане в ЕС), само че те не бяха задоволителни ", посочи Каракачанов.

Той е на мнение, че би трябвало да се спре фалшификацията на българската история, въз основата на която се развива и омразата към българите. И е безапелационен, че не би трябвало да вършим взаимни отстъпки с нашите национални ползи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР