Шестнадесет жени, някои от които са били непълнолетни по време

...
Шестнадесет жени, някои от които са били непълнолетни по време
Коментари Харесай

Гардиън: 16 жени обвиниха илюзиониста Дейвид Копърфийлд в сексуални злоупотреби

Шестнадесет дами, някои от които са били малолетни по време на хипотетичните произшествия, упрекват илюзиониста Дейвид Копърфийлд в полово принуждение, разкрива разследване на в. " Гаридън ". 

Адвокатите на Копърфийлд оповестиха обвиняванията за несъстоятелни и изцяло погрешни.

Три от жените твърдят, че известният маг ги е упоил, преди да вършат секс. Над половината от пострадалите са били под 18 години, някои даже на 15 години, въпреки че може би той не е знаел точната им възраст, прецизира изданието.

Обвиненията обгръщат много дълъг интервал - от края на 80-те години на предишния век до 2014 година

Американското издание на " Гардиън "  информира, че е разговаряло с повече от 100 души, проверило е полицейски и правосъдни документи по време на следствието, което обгръща упоменатия интервал.

Адвокатите на 67-годишния Дейвид Копърфийлд споделят пред в. " Гардиън ", че клиентът им отхвърля да е направил каквото и да било нарушаване и " в никакъв случай не се е държал неуместно с който и да било, още по-малко с малолетни ". В писмения отговор те прибавят, че същинският облик на Копърфийлд включва " неговата добрина, невзискателност и уважителното отношение и към дамите, и към мъжете ". Освен това илюзионистът горещо подкрепял придвижването #MeToo. А и преди този момент имало подправени обвинявания против него.

През 2018 година той беше упрекнат в полово посягане от някогашния американски модел Бритни Луис. Тя твърдеше, че е била дрогирана и полово насилвана три десетилетия по-рано, когато е била на 17 години. Тогава Копърфийлд отхвърли обвиняванията на манекенката. Луис е сред 16-те обвинителки на мага, с които в. " Гардиън " е разговарял. 

Друга жена споделя пред изданието, че е имала също сходно преживяваване, като тя и приятелката ѝ били упоени. Така и двете не били в положение да дадат единодушието си - дали желаят да вършат секс с него.

" Никога не бих споделила това, в случай че не имах вяра откровено, почтено пред Бога, че бях упоена по това време ", споделя " Джилиан " (името на дамата е променено - бел. ред), която изяснява, че се съгласила да се срещне с Копърфийлд на по пиво след едно от неговите представления през 1993 година

Други дами упрекват илюзиониста, че ги е докосвал на сцената по време на представленията си.

Дама, представяща се с псевдоним, пък споделя, че се е срещнала с Дейвид Копърфийлд, когато била на 15 години. През идващите години той й се обаждал късно вечер и ѝ изпращал дарове. Когато била на 18 години, двамата имали полова връзка по взаимно единодушие, отбелязва дамата.

Разследването на " Гардиън " стига до повтарящи се претекстове в разказите на дамите - Копърфийлд им предложил да им помогне с кариерата им като модели, той опитал да поддържа контакт и с тях, само че и с родителите им.

Името на Дейвид Копърфийлд бе измежду изброените в правосъдните документи, свързани с делото на Джефри Епстийн - американския финансист, който се самоуби в пандиза през 2019 година, преди да бъде изправен пред съда за полови закононарушения и трафик на хора. Фактът, че името му е включено в листата, обаче не значи, че магът е взел участие в нелегално или недопустимо държание.

" Нашият клиент не е знаел нищо за ужасяващите закононарушения на Епстийн ", споделят юристите на илюзиониста пред в. " Гардиън ".

Илюзионистът е най-известен с това, че накара Статуята на свободата да изчезне, а през 90-те години на предишния век имаше връзка с немския модел Клаудия Шифър, напомня Агенция Франс Прес.

През октомври 2023 година беше необятно разгласено, че Копърфийлд в съдействие с интернационалната благотворителна организация Save the Children ще направи заблуда, в която ще накара Луната " да изчезне ". Събитието беше планувано за февруари 2024 година

Но това не се случи. А от Save the Children махнаха известието за него от уеб страницата си, като пред " Гардиън " публично удостоверяват за края на съдействието си с Копърфийлд на 4 януари 2024 година, т.е. ден, откакто името на илюзиониста се появи измежду упоменатите в делото " Епстийн ".

В Инстаграм самият Копърфийлд разгласява на 29 февруари, че не се е отказал " да изчезва " Луната, само че правил нововъведения, които претендирали в допълнение време. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР