*** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 7

...
*** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 7
Коментари Харесай

Водещите новини! Майка на три деца е в реанимация след брутален побой; ситуацията с COVID-19 на Балканите

*** Водещите вести за деня до 13.00 ч., на 7 януари ***

42-годишната майка на три деца Виктория Велинова от Божурище е брутално пребита от приятеля ѝ, настояват нейните близки.

Извършителят е на независимост. Виктория е в сериозно положение. Приета е в „ Пирогов “ с мозъчен инсулт и счупено ребро.

***

Драстично увеличение на случаите на ковид регистрират множеството балкански страни през последната седмица под въздействие на все по-разпространения вид Омикрон. Някои от страните на Балканите тази седмица сложиха безспорните си върхове по брой на новозаразените с КОВИД-19 от началото на пандемията, а някои оповестиха за появяването на така наречен флурона - композиция сред грип и ковид.

Следва новото за седмицата по страни:

...

***

***

Пикът на разпространяването на разновидността Омикрон в Гърция се чака към 19-22 януари, съобщи професорът по пневмология Никос Дзанакис, заяви Българска телеграфна агенция.

***

Световноизвестният български аниматор Теодор Ушев заяви в обществените мрежи точно на Коледа, че е болен от ковид.

Една от последните му рисунки изобразява очите на медиците.

Към нея Тео Ушев е написал:

„ Най-тъжното нещо на тази болест, е че даже не можеш да видиш… “

...

***

„ Нашата обща цел е да продължим с тези темпове на имунизиране, като крайната цел е да махнем пика от идната вълна, а не просто да имунизираме хората. Това е публичен интерес и персонален здравен интерес. Тези 75 лв. бяха едно допълнение към осведомената акция. Засега други финансови тласъци не предвиждаме “.

***

***

Ковид-19 е подла болест и за секунди трансформира всичко, споделя доктор Васим Замаир Мохамед. Постковид положението на пациента е даже по-важно от единствено преболедуване на болестта, добавя той.

Лекарят от Индия е педиатър и шеф на детско поделение в МБАЛ – Девин, само че оказва помощ и в Ковид отделението.

***

Позицията на България по тематиката за РСМ се резервира, само че надгражда с пет обособени комисии - инфраструктура, просвета, евроинтеграция (борба с корупция), история: Не разбирам за какво нямаме една влакова линия София-Скопие, общ културен календар, нито един полет София-Скопие. Уверявам ви, имаме ясна обща позиция, която е съгласувана пред очите на целия български народ. На 18 януари отиваме на диалог в Северна Македония, отговори министър председателят Петков на въпроса на депутатът Захариева от ГЕРБ-СДС.

***

Към момента сме механически изцяло подготвени за приемане на еврото, остават единствено някои дребни неща и датата 1 януари 2024 година по никакъв метод не е застрашена. Това съобщи вицепремиерът и финансов министър Асен Василев в блиц контрола в отговор на въпрос на Георги Ганев от "Демократична България ".

Искаме обаче да има необятен публичен спор и жителите и компаниите да бъдат уверени дали за тях е добре да се одобри еврото. Ние считаме, че това е най-хубавият проект за България, само че всеки би трябвало да може направи своя осведомен избор, изясни Василев.

***

Казахстанският президент Касъм-Жомарт Токаев сподели през днешния ден, че е наредил на силите за сигурност да откриват пукотевица без предизвестие, ако размириците продължат. Той добави, че тези, които не се предадат, ще бъдат "ликвидирани ", съобщи Ройтерс.

Близо 20 000 "бандити " нападнаха финансовата столица Алмати и разрушават държавна благосъстоятелност, сподели в телевизионно послание президентът, цитира Българска телеграфна агенция.

Токаев благодари също на съветския президент Владимир Путин, както и на водачите на Китай, Узбекистан и Турция за тяхното подпомагане в потушаването на размириците.

Токаев отхвърли през днешния ден всяка опция за договаряния с протестиращите и даде обещание "ликвидиране " на "въоръжените бандити " след няколко дни на кървави безредици в страната.

***

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР