Няколко часа преди финала на конкурса за песен на Евровизия

...
Няколко часа преди финала на конкурса за песен на Евровизия
Коментари Харесай

Нов скандал в Евровизия преди финала: Норвежката водеща се оттегли

Няколко часа преди финала на състезанието за ария на Евровизия норвежката водеща се отдръпна, съобщи ДПА. Това е следващ неочакван процес на събитията в последния ден на песенния конкурс, откакто по-рано нидерландският реализатор Йост Клайн беше дисквалифициран поради непочтено държание. 

Певицата Алесандра Меле изясни решението си в днешно видео в " Инстаграм ", изтъквайки израелските дейности в линията Газа. " Провежда се геноцид. Отворете очите си. Отворете сърцата си. Нека любовта ви води към истината ", сподели 21-годишната певица в англоезична обява. 

 

A post shared by Alessandra (@alessandram02)

 

" Мотото на Евровизия " Обединени от музиката "  ( " United by Music " ) е повода да се занимавам с музика. Но сега тези думи са просто празни думи ", показва Меле.

Певицата, която има и италиански корени, през 2023 година класира  Норвегия на пето място на Евровизия с " Queen of Kings ".

Очаква се водещият Ингвилд Хелесен от публичната телевизия NRK да размени Меле.

Според информация на NRK и шведската телевизия SVT в шведския град Малмьо, където се организира събитието, се е състояла спешна среща.

Представителите на Ирландия, Швейцария и Гърция не участваха в подготовката за обичайното дефиле на участниците по-рано денем. Ирландецът Бамби Тъг, който неведнъж подлага на критика присъединяване на израелската певица Еден Голан, също пропусна съботната подготовка.

Бамби Тъг написа в " Инстаграм ", че е имало " проблем ", когато артистите желали да излязат на сцената за парада на знамената.

Европейският съюз за радио и телевизия (EBU), който е уредник на събитието, съобщи, че изследва какво тъкмо се е случило, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР