Водещите европейски икономики Франция и Германия отново въвеждат карантина. Мерките

...
Водещите европейски икономики Франция и Германия отново въвеждат карантина. Мерките
Коментари Харесай

На много места в Европа също закъсват за медици

Водещите европейски стопански системи Франция и Германия още веднъж вкарват карантина. Мерките са опит да бъде посрещната втората вълна на пандемията. Във Франция , която регистрира съществено нарастване на случаите през последните дни, има дефицит на кревати. Сходна е обстановката в Белгия , съобщи Българска национална телевизия.

Франция още веднъж включи армията в битката с COVID-19. С боен аероплан през вчерашния ден от Авиньон бяха превозени пациенти в болница в Брест - на 800 км разстояние. Този тип интервенции започнаха през пролеттта - по време на първата вълна на пандемията.

Трудни решения и за лекарите в белгийския град Лиеж. Тези от тях, които са положителни за COVID-19, само че нямат симпотми, са призовани да се върнат на работа. Здравната система е претрупана.

Ситуацията в Швеция е спокойна. Броят на болните пораства, само че не с темпото от началото на пандемията - месеците април, май и юни, когато ситуацията е съвсем неудържимо. Това сподели в интервю за  " Денят стартира " на БНТ българският уролог доктор Красимир Кацарски, който е на първата линия в битката с ковид а в Швеция.

В Швеция носенето на маска не е наложително, само че се разчита на спазването на отдалеченост. Тестове за ковид а се вършат единствено при признаци и по преценка на персоналния доктор. Хората в Швеция не се фиксират под паника върху статистиките и броя на възходящите числа, а новините в средствата за всеобща информация напоследък се ограничиха, прибавя българският доктор.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР