Водата на река Русенски Лом за пореден път се оцвети

...
Водата на река Русенски Лом за пореден път се оцвети
Коментари Харесай

Предприятие за опаковки замърси водите на река Русенски Лом. Чакат се големи санкции

Водата на река Русенски Лом за следващ път се оцвети в странни цветове. Преди седмица, единствено за два дни, реката смени цвета си три пъти. В момента водата на реката е оцветена в тъмносиньо към черно. Заради гъстата растителност не се вижда тръбата, която изпуска цветните води, само че сред храстите се вижда утаена в алено вода. 

Мястото е западната промишлена зона на Русе. Там се заустват отпадъчните води от много предприятия. Те имат пречиствателни станции, само че както споделят от ВиК, дали ги употребяват, е различен въпрос. 

След сигнал от NOVA се провежда взаимна инспекция от Екоинспекцията и ВиК. Експертите от двете институции са ревизирали предприятията, отваряли са шахтите им и са открили замърсителя. Това е дружество, което създава опаковки.

На сдружението ще бъде формиран акт, само че преди да се посочи размерът на санкцията, ще би трябвало да излязат пробите от водата. От Екоинспекцията споделиха, че това сдружение за следващ път не е изпълнило дадените наставления да не зауства оцветени отпадъчни води, без да са минали през съответната пречиствателна станция.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР