Протест на таксиметрови шофьори ще блокира София, а причината за

...
Протест на таксиметрови шофьори ще блокира София, а причината за
Коментари Харесай

Такситата на бунт! Блокират София

Протест на таксиметрови водачи ще блокира София, а повода за недоволството им е неналичието на задоволително места по регламентираните стоянки. Поради тази причина водачите нямат къде легално да престояват по време на работа и в следствие всекидневно получават санкции и актове от полиция и автоинспекция.
Бунт
Протестът се провежда от Националния таксиметров профсъюз (НТС) и ще стартира на 14 май, вторник, в пространството по ул. „ Гурко “ сред Националния стадион „ Васил Левски “ и Спортната палата. В 10 ч. оттова ще тръгне шествие в посока постройката на Столична община на ул. „ Московска “.

„ Там ще останем колкото време е належащо, до момента в който не чуем от управлението на общината за ясни и безапелационни задължения, с които да се откликне на казуса “, сподели за „ Телеграф “ Красимир Цветков от НТС.

Според него закриването на такси стоянките е непрекъсната политика на общината от години, като от 2016 година насам 45% от тях са били закрити. „ За този интервал браншът е платил над 26 млн. лева налози, а в това време стоянките понижават, като сега те стигат за към 11% от такситата в града “, изясни Цветков. По данни на общината по правилник единствено за центъра би трябвало да има 171 места по стоянките. В момента обаче те са под 100. В цяла София пък съгласно НТС би трябвало да има 131 стоянки с общо 729 места. Реално броя е на половина и по този начин за 89% от колите няма място за законно изчакване без риск от санкции.
Искания
Към този миг митингът не е подсилен от Съюз „ Такси “, най-голямото съдружие на таксиметрови водачи в София. Причината е, че оттова не желаят да вземат участие в протестни дейности по време на предизборна акция. „ Същевременно следва да проведем среща със зам.-кмета на София по превоза, на която ще сложим нашите претенции, защото казусът в действителност е огромен “, съобщи за „ Телеграф “ Кирил Ризов от Съюз „ Такси “. От съюза ще упорстват за повече стоянки, на които да има мобилни тоалетни, които да се отварят с чипове, които единствено таксиметровите водачи ще имат. Друго тяхно искане е по стоянките общината да построи зарядни устройства за е-автомобили. На тях още веднъж посредством специфични карти ще могат да зареждат единствено таксиста, написа " Телеграф ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР