Унгария задържа капитана на базиран в Швейцария круизния кораб Хайделберг,

...
Унгария задържа капитана на базиран в Швейцария круизния кораб Хайделберг,
Коментари Харесай

Унгария задържа капитана на кораб след инцидента в Дунав

Унгария задържа капитана на основан в Швейцария круизния транспортен съд " Хайделберг ", взел участие в конфликта с дребна моторна лодка на река Дунав късно в събота, при който починаха двама души, а други петима са в неопределеност. Това оповестява " Ройтерс " в понеделник, като цитира полицията.

Унгарската полиция сподели, че капитанът на круизния транспортен съд е чешки жител и че са го разпитали и задържали по съмнение за голям брой закононарушения , в това число и неоказване на помощ на потърпевшите след случая.

" Въз основа на съмнението на полицията , капитанът не е предизвестил екипажа си след случая, не е спазил наредбите на избавителния протокол и не е подхванал никакви дейности, с цел да избави засегнатите лица ", се споделя в изказване на полицията.

Полицията е разпитала 25 души като очевидци, в това число екипажа на круизния транспортен съд, туристи на борда и други.

В понеделник продължи издирването на петимата изчезнали .

 Сблъсък на транспортен съд и лодка в Дунав взе жертви Обновена
Сблъсък на транспортен съд и лодка в Дунав взе жертви

Петима души са в неопределеност

Припомняме, че и нцидентът стана късно в събота северно от унгарската столица Будапеща.

Телата на възрастен мъж и на жена бяха открити северно от града, а издирването на петимата изчезнали продължава.

Говорителят на полицията в Будапеща Сома Чеси заяви, че осем възрастни са били на борда на дребната моторна лодка по време на конфликта.

За случая е станало ясно, откакто полицията е разговаряла с мъж, открит с кървяща рана на главата покрай основния път край реката покрай Вероче, на 55 км северно от Будапеща. От диалога с него е било заключено, че той евентуално е потърпевш при случай с лодка.

Тялото на умрял мъж е намерено южно от Вероче, а това на жена е открито по-надолу по течението покрай мост в северните околности на Будапеща, където полицията е извадила и развалената моторна лодка, посочи представителят.

" По време на случая в региона се е намирал круизен транспортен съд, който беше спрян в град Комаром, където полицията откри, че той е развален от едната страна ", добави той.

Унгарските държавни медии разпространиха фрагменти на закотвен 109-метров круизен транспортен съд, разпознат като " Хайделберг ", основан в Швейцария.

Полицията образува досъдебно произвеждане против незнаен причинител за определяне на аргументите за случая. Целта на следствието е да се откри дали някой носи наказателна отговорност.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР