Усещането за рецесия в Европа може да е фактор за

...
Усещането за рецесия в Европа може да е фактор за
Коментари Харесай

Защо билетите на Ryanair не поскъпват... засега

" Усещането за криза в Европа " може да е фактор за по-малкото от предстоящото повишаване на билетите на нискотарифната самолетна компания Ryanair, разяснява нейният изпълнителен шеф Майкъл О " Лиъри, представен от " Ройтерс ".

Даже в края на април той предвиждаше 5-10% по-високи цени на летните пътувания, само че от авиопревозвача към този момент чакат по-скоро равнища аналогични или с малко над миналогодишните за пиковия сезон според от last-minute продажбите.

" Ценовите равнища са малко изненадващи и не сме изцяло сигурни дали това е единствено поради настроенията на потребителите или поради чувството за криза в Европа. Все още виждаме, че пиковото търсене на пътувания през юли и август е мощно. Ако се наложи да понижим цените, с цел да достигнем 94% запълняемост през април, май и юни - по този начин да бъде ", съобщи О`Лиъри в презентация за вложители.
 Билетите на Ryanair може да нарастнат поради... Boeing
Билетите на Ryanair може да нарастнат поради... Boeing

Авиопроизводителят се бави с доставките на самолети

Силни резултати

Ryanair оповестиха рекордна годишна облага в размер на 1,92 милиарда евро - малко над прогнозите. Това е скок с 34% на годишна база.

През миналата финансова година (до 31 март) самолетната компания е сложила още един връх - за най-вече превозени пасажери (184 млн. души).

Компанията разгласи и назад изкупуване на акции на стойност 700 млн. евро.
 Ryanair нарежда четвърти аероплан в България с инвестиция от €100 милиона
Ryanair нарежда четвърти аероплан в България с инвестиция от €100 милиона

Нискотарифната самолетна компания пуска 5 нови маршрута

Сянката на Boeing

Как ще се показа Ryanair през тази година зависи, с изключение на всичко друго, и от това дали ще има задоволително самолети, с които да транспортира пасажери. А това може да се окаже проблем, в случай че разтърсванията в единия главен снабдител - Boeing, продължат.

За момента самолетната компания се чака да получи с 23 самолета по-малко до юли, като остава рискът проблемите с доставките да се задълбочат. Финансовият шеф Нийл Сорахан въпреки всичко означи, че новият индустриален екип на Boeing в Сиатъл доставя самолети " с малко по-голямо неизменност ".
 Шефът на Ryanair: На Boeing им
Шефът на Ryanair: На Boeing им " липсава внимание към детайлите " при производството на самолети

Какви са проблемите със самолетите, от които се оплака Майкъл О`Лиъри?

О`Лиъри добави, че Ryanair ще получи " скромна " отплата от самолетостроителя поради забавянията с доставките.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР