Френската компания, водещ производител на влакове - Alstom, обяви намеренията

...
Френската компания, водещ производител на влакове - Alstom, обяви намеренията
Коментари Харесай

Френската Alstom набира над 1 млрд. евро за постигането на финансова стабилност

Френската компания, водещ производител на влакове - Alstom, разгласи желанията си да концентрира старания в набирането на над 1 милиарда евро посредством продажбата на акции и облигации през 2024 година Инициативата е част от цялостния проект, разгласен от сдружението, чиято цел е да погаси съвсем напълно своята задлъжнялост на обща стойност към 3 милиарда евро.

Собственикът на най-големия английски цех за влакове, разположен в Дарби, възнамерява също и годишни доходи от 700 млн. евро. На среща на борда при започване на месец май също по този начин бе взето решение да не бъдат изплащани дивиденти за миналата финансова година.

" Уверени сме в силата на нашия портфейл от планове в развой на реализация и в тактиката ни за селективност и развиване на микса в посока на услугите ", разяснява Анри Пупар-Лафарж, ръководител на УС и основен изпълнителен шеф на Alstom.
 Френският производител на високоскоростни влакове Alstom продаде каузи си в съветския си бизнес
Френски производител на високоскоростни влакове продаде каузи си в съветския си бизнес

Цената на договорката е по-ниска от пазарната

Дружеството записва поръчки в Европа на стойност 11,3 милиарда евро през миналата фискална година, което съставлява спад по отношение на достигнатите за предходните 12 месеца 12,8 милиарда

За актуалната година бизнесът на френската компания разчита на няколко значими плана в Европа, измежду които поръчки за към 950 млн. евро в Обединеното кралство и договорка за над 100 влакови композиции за ново потомство метро на релси във Франция, възлизащи на 800 млн. евро.

В Германия Alstom е сключила контракт за доставка и 30-годишна поддръжка за сумата от 900 млн. евро, както и ангажимент за 50 многофункционални локомотива за потребностите на RAILPOOL.

В прилежаща Румъния сдружението е част от консорциум с две строителни компании и работи по цялостната реализация на метро линия 1 в Клуж-Напока. Делът на Alstom в плана е към 400 млн. евро.

Както money.bg ви осведоми, през миналата година се появиха опасения, че 1500 души може да изгубят работата си в компанията. Прилагането на новите оперативни ограничения обаче би следвало да ускори сигурността на чиновниците.
 Френският колос Alstom ще понижава дълг от €2 милиарда със съкращения на 1500 чиновници
Френският колос Alstom ще понижава дълг от €2 милиарда със съкращения на 1500 чиновници

Въпреки че френският колос записва рекордни поръчки за нови влакове и обвързваните с тях услуги, компанията се бори с някои проблеми

Alstom е вторият по величина производител на влакове в света след китайската CRRC. Дружеството регистрира 17-процентен растеж в облагата за фискалната 2023/2024 година, възлизаща на 997 млн. евро.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР