Водачът в световната ранглиста Новак Джокович се класира за финала

...
Водачът в световната ранглиста Новак Джокович се класира за финала
Коментари Харесай

Джокович разпиля Пуй и достигна седмия си финал в Мелбърн

Водачът в международната класация Новак Джокович се класира за финала на Откритото състезание на Австралия по тенис, откакто реализира безапелационна победа над дебютанта в тази фаза на шампионат от Големия Шлем Лука Пуй с 6-0, 6-2, 6-2.
Двубоят стартира с два равностойни гейма, в които въпреки всичко международният номер 1 излезе напред с пробив задатък.
Това го окрили в допълнение, до момента в който французинът изглеждаше обезверен и обезпокоен на корта. Сърбинът се възползва оптимално от това и не даде гейм на противника си в първия сет.
Във втората част Пуй завоюва първия си сервис гейм, само че това бе едно от дребното положителни неща за 24-годишния тенисист в сета. Джокович бе съвсем непогрешим от главната линия, до момента в който Пуй грешеше от преференциални позиции и не съумя да се оправи с темпото на шесткратния първенец от конкуренцията.
Сръбският тенисист се приближи на сет от крайния триумф след 6-2, а в третия повтори резултата, с цел да победи след единствено четири гейма на сметката на Пуй.
Джокович направи едвам три непредизвикани неточности за целия дуел и на финала в неделя ще се изправи против един от най-големите си съперници Рафаел Надал.
Испанецът също бе праволинеен в полуфинала си с различен дебютант на тази фаза в лицето на гърка Стефанос Циципас, давайки му единствено шест гейма.
Джокович и Надал имат 52 мача между тях, като сърбинът води с 27:25. Финалът посред им ще бъде повтаряне на конфликта от 2012, в който Джокович победи след пет сета и близо шест часа в най-дългия мач в историята на Australian Open.
" Това беше един от най-хубавите ми мачове тук. Моментът е сложен за Люка, само че аз му поисквам всичко най-хубаво до края на сезона. Той има качествата да бъде в топ 10 и му би трябвало само повече опит в такива мачове ", показа Ноле във връзка днешния си конкурент.
" Когато бях контузен, само се надявах през днешния ден да бъда тук, където съм. Винаги съм вярвал, че мога да играя по най-хубавия метод на най-силните шампионати.
Надявам се мача ни с Рафа да не продължи колкото последния път в Австралия (почти шест часа на финала през 2012 г.; б.а.), само че този път има тайбрек в петия сет, тъй че надали ще се случи ", добави сърбинът за компликациите през първата половина на предходната година и епичния си мач с Надал през 2012-та.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР